kluizen verankeren uitleg

Eenmaal een kluis gekocht, maar weet u niet hoe deze verankerd moet worden? In dit blogartikel leggen we het uit; waarom een kluis verankeren? Hoe kunt u zelf uw kluis verankeren? En waarmee gaat u de kluis verankeren? Lees snel verder voor onze tips & tricks.

Waarom een verankerde kluis?

Een kluis is natuurlijk alleen effectief als deze veilig is vastgemaakt aan een bepaalde locatie. Wanneer dit niet wordt gedaan is het immers nog steeds mogelijk om de kluis en daarmee de waardevolle inhoud mee te nemen. Om die reden verankeren we de kluis op de juiste manier, zodat deze doet waar die voor dient. Een verankerde kluis plaats je niet zomaar. Hoe kunt u de kluis nu het beste verankeren?

Hoe kunt u de kluis verankeren?

De meest effectieve manier om de kluis te verankeren is door deze aan een betonnen vloer of muur te bevestigen. Beton is namelijk het meest geschikte materiaal als u wilt voorkomen dat mensen er met uw kluis vandoor gaan. 

Don’t: Bevestig uw kluis het liefst niet aan een gipsmuur of ondergrond, omdat dit materiaal gemakkelijker los te krijgen is van de vloer of muur. Helaas houden we vandaag de dag rekening met vandalen en/of dieven die ver willen gaan voor de inhoud van uw kluis. 

Vervolgens kunt u afhankelijk van het type kluis en het type vloer/muur de kluis gaan verankeren. Is het niet mogelijk om beton als ondergrond te gebruiken omdat u bijvoorbeeld een houten vloer heeft? Dan adviseren we u om een stalen plaat onder de houten vloer te bevestigen, waaraan vervolgens de kluis kan worden verankerd.

Heeft u geen buitenmuur waar de kluis verankerd kan worden en heeft u verder bijvoorbeeld overal vloerverwarming in huis dan is het ook mogelijk om de kluis te verlijmen. Het nadeel hiervan is wel dat u de kluis daarna niet meer fatsoenlijk los krijgt. 

Tip: Als u wilt dat de kluis brandbestendig is en u hiervoor een brandwerende kluis aanschaft, is het van groot belang geen extra gaten te boren in uw kluis. Dit soort kluizen zijn speciaal ontworpen om brandwering tegen te gaan en hebben daarom alleen gaten aan de onderkant van de kluis voor verankering!

Waarmee gaat u de kluis verankeren?

We geven u advies over de beste manier om een kluis te verankeren. Een kluis kan het beste verankerd worden middels chemische verankering. Hieronder vind u het stappenplan:

Stap 1: Het boren van de gaten

Als eerste dient u gaten te boren om de kluis te kunnen bevestigen. Deze gaten dient u in de muur en/of vloer te boren, waaraan u de kluis verankerd. Let hierbij op dat u alles goed stofvrij maakt met de stofzuiger na het boren.

Stap 2: Gaten opvullen

Door de gaten op te vullen met chemische ‘twee componenten emulsie’, verhardt u de binnenkant van de gaten.

Stap 3: De pennen bevestigen

Voordat de binnenkant van de gaten is verhard met de emulsie, dient u de pennen hierin te bevestigen.

Stap 4: Laten verharden van de verankering

Let it be. Nu is het wachten totdat de gaten met de pennen zijn verhard. Zodra dit is verhard is er geen mogelijkheid meer om de constructie los te krijgen.

Wilt u advies of hulp bij het verankeren?

Wilt u meer weten over het verankeren van kluizen of wilt u graag hulp bij het verankeren? Neem eenvoudig contact met ons op.