Retourbeleid

Ik wil mijn product graag ruilen/retourneren, kan dat?

U kunt binnen 14 dagen na levering zonder opgaaf van reden van uw aankoop afzien. Dit heet herroepen. Nadat u ons op de hoogte heeft gebracht van uw herroeping (bijvoorbeeld per mail/telefoon of door het modelformulier aan ons te zenden), heeft u nog 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen. Voor het retourneren van producten die u in onze showroom hebt gekocht, kunt u in de showroom terecht. In overleg krijgt u uw aankoopbedrag contant of via uw bankrekening retour. Producten die u op Kluizen.nl hebt besteld, kunt u terugbrengen naar onze showroom of retour zenden. Wij zullen uw aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- of bezorgkosten) in het laatste geval zo snel mogelijk maar in elk geval binnen 14 dagen na herroeping aan u overmaken. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Alle kosten die gemoeid zijn met het retourneren van uw aankoop zijn voor uw rekening. Wilt u het product omruilen voor een ander product, dan zijn de eventuele verzend- of bezorgkosten van het vervangende product eveneens voor uw rekening.

Hoe verzend ik mijn te retourneren producten?

Bij onze webshop gekochte producten die u wilt retourneren kunt u via PostNL (kijk hier voor de tarieven) of een pakketdienst naar keuze verzenden naar onderstaand adres:

MB Safety B.V./Kluizen.nl
T.a.v. Magazijn
O.v.v. Retouren webshop
Zernikestraat 12
2991 XS Barendrecht

Wij verzoeken u behalve het aankoopbewijs ook het herroepingsformulier volledig ingevuld mee te zenden.

Producten die te groot of te zwaar zijn om met PostNL te verzenden kunnen desgewenst door de onze ophaaldienst worden opgehaald. De kosten hiervan bedragen € 49,00. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op. Voor het retourneren van in de showroom gekochte producten, kunt u in de showroom terecht.

Aandachtspunten bij het retourneren van producten:

  • Wij raden u aan om bij uw retourzending een volledig ingevuld retourformulier te voegen. U kunt het Modelformulier voor herroeping hier downloaden. Dit formulier kunt u dan bij het product voegen.
  • De producten zijn schoon, compleet en onbeschadigd. Onder ‘producten’ vallen tevens alle bijgeleverde accessoires. Retourneert u een artikel incompleet, beschadigd of met gebruikssporen, dan kunnen wij de waardevermindering verrekenen met het retourbedrag,
    indien dit ontstaan is doordat u te ver bent gegaan dan nodig is voor de beoordeling van het
    product.
  • Het product zit in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk.
  • Eventuele kosten voor retourzending zijn voor uw rekening.

Maatwerkproducten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Dit zijn bijvoorbeeld kluizen met buitengewone afmetingen die speciaal voor u opmaat zijn gemaakt of producten die u in een speciale kleur wilt.

Het herroepingsrecht is alleen van toepassing op consumenten (particuliere klanten). Bent u een zakelijke klant (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel), dan kunt u zich niet beroepen op het herroepingsrecht.