Is de inhoud van mijn kluis verzekerd met een kostbaarhedenverzekering?

9 januari 2024

Kluizen zijn niet alleen fysieke opbergplaatsen. Ze zorgen ook voor een veilig gevoel wanneer waardevolle bezittingen zijn opgeborgen. Toch roept het hebben van een kluis vaak vragen op over verzekering en dekking. Niet alle zaken in huis vallen onder de inboedelverzekering. Voor bijvoorbeeld antiek, kunst en sieraden kunt u beter een kostbaarhedenverzekering afsluiten. Wij geven alle informatie in deze blog! 

Kostbaarheden kluis

Het belang van een kluis gaat steeds meer hand in hand met het verzekeren van kostbaarheden. Met kostbaarheden bedoelen we antiek, kunst, dure verzamelingen of dure lijfsieraden. Maar ook voor muziekinstrumenten zoals een dure gitaar, dure laptop of foto- of filmapparatuur kunt u een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Wat is een kostbaarhedenverzekering?

Een kostbaarhedenverzekering verzekert uw spullen tegen schade, verlies en diefstal. Een kostbaarhedenverzekering is een extra verzekering die u alleen kunt afsluiten als u een inboedelverzekering heeft. Kostbaarheden zoals bijvoorbeeld sieraden, laptops en audiovisuele apparatuur worden in een inboedelverzekering vaak in totaal maar tussen de € 3.000,- en € 6.000,- gedekt. Met een kostbaarhedenverzekering wordt het verzekerde bedrag voor kostbaarheden een stuk hoger. Het speciale aan een kostbaarhedenverzekeringen is dat ze juist die waardevolle spullen extra kunnen verzekeren. Deze verzekeringen geven vaak meer dekking, hogere geldlimieten en kunnen beschermen tegen meer soorten problemen zoals:

 • diefstal
 • brand
 • schade (die de waarde vermindert)
 • of als het plotseling kwijtraakt

Een kostbaarhedenverzekering kan dus een aanvulling zijn op uw bestaande verzekeringen waardoor u de volledige bescherming kan bieden voor uw kostbaarheden. Door het kopen van een kluis kunt u er zeker van zijn dat uw kostbaarheden veilig opgeslagen zijn. En bij diefstal moet de verzekering volledig vergoeden.

Kostbaarheden

Kostbaarhedenverzekering in combinatie met een kluis

Als er toch iets met de inhoud van de kluis gebeurd en u heeft een kostbaarhedenverzekering is in principe alles wat zich in de kluis bevindt verzekerd tegen diefstal, brand of waterschade. De bank heeft zich ook herverzekerd om zelf de schade op te kunnen vangen voor dergelijke zaken. Bij inbraak of diefstal vergoedt de verzekering het bedrag van de spullen die zijn beschadigd of zijn meegenomen volgens de polisvoorwaarden. Voorwaarde is dat u wel aangifte doet bij de politie.

Een combinatie van een kostbaarhedenverzekering en een kluis biedt een krachtige en betrouwbare beveiligingsoplossing. Terwijl een kostbaarhedenverzekering zorgt voor financiële bescherming, voegt een kluis een fysieke beveiliging laag toe aan de bescherming van je waardevolle bezittingen. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een kluis:

 1. Bescherming tegen diefstal: Een kluis biedt bescherming tegen diefstal door het moeilijker te maken voor indringers om toegang te krijgen tot uw kostbaarheden.
 2. Bescherming tegen brand: Hoogwaardige kluizen zijn vaak ontworpen om bestand te zijn tegen extreme omstandigheden, waaronder brand, waardoor uw bezittingen extra bescherming krijgen.
 3. Privacy en vertrouwelijkheid: Een kluis biedt niet alleen bescherming tegen externe bedreigingen, maar ook een veilige plek om vertrouwelijke documenten en persoonlijke bezittingen privé te houden.

Terwijl de verzekering financiële gemoedsrust biedt, fungeert de kluis als een solide fysieke barrière. Samen bieden ze een totaaloplossing voor de bescherming van uw kostbaarheden. Om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten raden wij altijd aan om zelf bij uw huidige verzekering te informeren over informatie. Zij kunnen u het beste adviseren wat de geschikte certificering is voor uw kluis. Bekijk onze pagina inbraakwering voor alle informatie over kluizencertificeringen. 

Verschillende soorten kostbaarhedenverzekeringen

Er zijn verschillende soorten kostbaarhedenverzekeringen die speciaal ontworpen zijn om waardevolle spullen te beschermen:

 • Specifieke-itemverzekeringen: Deze verzekeringen zijn gericht op één specifiek item, zoals een dure ring of een kunstwerk. Ze bieden diepgaande dekking voor dat ene item.
 • Gebundelde polissen: Sommige verzekeraars bieden bundels aan waarin meerdere waardevolle spullen worden gedekt onder één beleid. Dit kan handig zijn als u verschillende kostbaarheden heeft.
 • Overstromings- en brandverzekeringen: Specifieke verzekeringen kunnen beschikbaar zijn voor bescherming tegen natuurrampen zoals overstromingen of brand, die vaak niet standaard gedekt zijn.
 • Collectiepolissen: Voor verzamelaars van items zoals antiek, munten, of zeldzame voorwerpen, zijn er collectiepolissen die uitgebreide dekking bieden voor de hele verzameling.
 • Aanvullende dekkingsopties: Sommige verzekeraars bieden extra dekkingsopties aan bovenop uw bestaande polis, waarmee u specifieke items of situaties kunt verzekeren die normaal gesproken niet gedekt zijn.

Voordat u een kostbaarhedenverzekering afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type verzekering het beste past bij uw specifieke situatie en waardevolle spullen. Elke polis heeft zijn eigen voorwaarden en dekkingen, dus het is verstandig om deze goed te bekijken voordat u een keuze maakt.

Gecertificeerde kluis kopen?

Bescherm al uw kostbaarheden verstandig en kies voor een gecertificeerde kluis. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het kopen van een kluis. Via onze kluizen webshop kunt u gemakkelijk en eenvoudig een kluis online kopen, hierbij kunt u gebruik maken van onze kluizen keuzehulp. Bekijkt u liever eerst de kluis in het echt? Dan kunt u altijd zonder afspraak langskomen in onze showroom. Hier staan onze medewerkers voor u klaar voor een vrijblijvend adviesgesprek op maat. Daarnaast kunt u ook altijd telefonisch advies opvragen of een mail sturen naar sales@mbsafety.nl.

Showroom MB Safety - Kluizen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo