Waarom een milieukast niet mag ontbreken?

30 juli 2020

Wordt er bij u in het pand met chemicali├źn of licht ontvlambare stoffen gewerkt? Dan houdt u zich vanzelf aan een aantal maatregelen om de veiligheid te waarborgen. Een chemicali├źnkast, ook wel milieukast genoemd, is hier onderdeel van. Dit soort kasten is onmisbaar als gevaarlijke stoffen in een pand aanwezig zijn of worden opgeslagen. In dit artikel lichten wij de twee belangrijkste eigenschappen van een milieukast toe en vertellen wij waarom zoÔÇÖn kast absoluut niet mag ontbreken in uw pand.

Vergroot de veiligheid op de werkvloer met een milieukast

Een chemicali├źnkast is bij uitstek geschikt voor het opslaan van licht ontvlambare, agressieve en/of gevaarlijke stoffen. Door deze stoffen achter slot en grendel op te slaan, wordt de veiligheid in het pand direct vergroot. Het is soms moeilijk in te schatten wie er, al dan niet per ongeluk, met de gevaarlijke stoffen in aanraking kan komen. Ook een schoonmaker kan zich bijvoorbeeld vergissen. Om ongelukken te voorkomen, bergt u daarom de gevaarlijke stoffen op in een hiervoor geschikte milieu kast. Al onze veiligheidskasten voor gevaarlijke producten beschikken over een verwisselbaar cilinderslot dat, eventueel, te integreren is in een centraal deur sluitsysteem. Op deze manier krijgt u de controle terug over wie er bij de gevaarlijke stoffen kan komen.

Brandwerendheid chemicali├źnkast

Naast dat een milieukast directe aanraking met gevaarlijke stoffen door uzelf of personeel voorkomt, zijn onze kasten ook brandwerend. De regels rondom chemicali├źn en andere giftige stoffen schrijven voor dat deze in een volledig afsluitbare kast opgeborgen moeten worden. Ook brandveiligheid wordt in de regels beschreven en het opbergen van gevaarlijke stoffen in brandwerende veiligheidskasten is hierbij essentieel. U kunt zich geen voorstelling maken van de escalatie van brand als dit soort gevaarlijke stoffen vrijkomen. Brandveiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze milieu kasten zijn van top tot teen gemaakt van brandwerende materialen en zijn hierdoor brandwerend tot 30 of 90 minuten. Op deze manier is er voldoende tijd voor een evacuatie van het pand onder zo veilig mogelijke omstandigheden, zelfs als hier gevaarlijke stoffen liggen opgeslagen. Bovendien sluiten onze deuren zichzelf in het geval van brand.

Welke milieukast is geschikt voor u?

Welke gevaarlijke stoffen u in uw pand ook wilt opslaan: wij hebben de geschikte milieukast om uw veiligheid te waarborgen. In ons assortiment chemicali├źnkasten vindt u kasten van verschillende gewichten en met een flexibel aantal deuren. Wij helpen u graag bij het maken van de beste keuze. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo