De top 3 beste kluizen van 2022

26 maart 2022

Een kluis is tegenwoordig een must have in uw woning en of pand. Vooral nu bijna alle banken stoppen met het verhuren van kluisjes. Niks zo prettig om uw persoonlijke eigendommen veilig op te bergen tegen inbraak en/of brand. Door alle formaten kluizen die er bestaan zit er voor ieder wat wils bij. In dit artikel geven wij u onze top 3 kluizen van 2022.

1. Laptopkluis Koliber

De naam zegt het al, de laptopkluis Koliber is geschikt voor het opbergen van laptops. Laptopkluizen tot 17 inch passen in de kluis. De laptopkluis is Europees gecertificeerd Securitylevel 1 EN 14450. Dit betekent dat als er toch iets met de inhoud van de kluis gebeurd, elke verzekeraar de inhoud van de kluis vergoed tot € 2.500,- aan contant geld of € 5.000,- aan kostbaarheden.

De laptopkluis is standaard voorzien van een dubbelbaard sleutelslot (EN 1300).
De kluis is voor zowel privé, als zakelijk geschikt. Zo kunt u onder andere tijdens een vakantie uw laptop veilig thuis achterlaten of na een werkdag de kluis veilig opbergen in de kluis op kantoor. De kluis kunt u verankeren aan de vloer.

Laptopkluis kopen

2. Saturnus brandwerende kluizen

De Saturnus brandwerende documentenkluizen zijn brand- en inbraakwerende kluizen met een geteste brandwerendheid van 60 minuten voor papier (LFS 60P EN 15659). De brandwerende kluizen Saturnus zijn Securitylevel 2 EN 14450-S2 gecertificeerd en hebben een ECB-S normering. De inhoud die verzekerd bij deze type kluizen zijn € 5000,- aan contant geld of € 9000,- aan kostbaarheden. Vanwege de drie verschillende formaten kunnen deze kluizen zowel voor privé als zakelijk gebruikt worden! De kluizen zijn standaard voorzien van een dubbelbaard sleutelslot (EN 1300-A) en kunnen worden verankerd in de vloer.

saturnus documentenkluizen

De ECB-S normering is de toonaangevende certificeringsinstantie voor brand- en inbraakwerende kluizen. Het ECB-S keurmerk staat voor kwaliteitsgarantie met betrekking tot veiligheidsproducten zoals kluizen, brandkasten, kluisruimtes, datasafes en kluissloten. Deze kwaliteitsgarantie is herkenbaar door het keurmerk, dat als duidelijk zichtbaar metalen plaatje op iedere gecertificeerde kluis is aangebracht. Bij kluizen en brandkasten bevindt dit metalen plaatje zich vaak aan de binnenkant van de deur.

3. Eurosafes AR-EL

De eurosafes AR-EL zijn de hardlopers van afgelopen half jaar! Heeft u dure juwelen en horloges? Dan is één van de verschillende formaten van de Eurosafe AR-EL perfect geschikt voor u! Deze kluizen zijn Europees gecertificeerd Euroklasse 3 EN 1143-1 en hebben een ECB-S normering. Deze hoge certificering geeft dekking bij de verzekeraar tot € 45.000,- aan contant geld of € 90.000,- aan kostbaarheden. Deze kluizen zijn voor zowel privé als zakelijk erg in trek. Tevens zijn deze voorzien van 30 minuten brandwering volgens DIN 4102 (gebouwd volgens, maar niet getest). Deze luxueuze kluizen zijn stofgrijs van kleur en hebben een mooie zilveren handgreep en elektronisch cijferslot (T6530) met zwarte toetsen.

Kluizen die getest en gecertificeerd zijn, zijn betrouwbaar. Verzekeraars accepteren namelijk niet zomaar kluizen. U bent natuurlijk niet verplicht om de inhoud op te geven bij de verzekeraar. Het geeft u natuurlijk ook u een betrouwbaar gevoel als u een kluis aanschaft die gecertificeerd is. Zo weet u ook dat de kluis bepaalde testen heeft ondergaan en als u toch in de toekomst de inhoud bij de verzekeraar wilt opgeven is dit geen enkel probleem. Het certificaat hiervan bevindt zich altijd aan de binnenzijde van de kluisdeur.

Wij raden altijd aan om kluizen onder de 1000kg te verankeren. Lees daar alles over in ons bericht plaatsen en verankeren.

Wilt u meer informatie over de desbetreffende kluizen of andere kluizen? Kom dan vrijblijvend langs in onze fysieke winkel in Barendrecht! Hier kunt u alle kluizen bekijken en direct meenemen tegen een leuke afhaalkorting.

Kluis kopen Barendrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

riverty-logo
riverty-logo
contant-logo