Aan welke eisen moet een wapenkluis voldoen?

29 maart 2022

Heeft u één of meerdere wapens in uw bezit dan is het verplicht om een wapenkluis te kopen. De wapens dienen veilig opgeborgen te worden in een wapenkluis. Hierdoor weet u zeker dat onbevoegden niet bij uw wapen kunnen komen zodat u vervelende situaties kunt voorkomen! Voordat u een wapenkluis aanschaft is het handig om te weten aan welke eisen en wetten de kluis aan moet voldoen.

aan welke eisen moet een wapenkluis voldoen?

Waarom een wapenkluis kopen?

Zoals hierboven al werd benoemd bent u verplicht een wapenkluis te kopen wanneer u wapens in bezit heeft. Dit geldt zowel voor pistolen als voor lange geweren. De gevolgen zijn te groot wanneer uw wapen niet veilig is opgeborgen en bij derden terechtkomt. Het wapen staat immers wel op uw naam en u bent verantwoordelijk voor het wapen en wat daarmee gebeurd. Heeft u alleen een pistool of handwapen? Ook daar moet u een pistoolkluis voor aanschaffen.

Eisen wapenkluis

Een wapenkluis moet aan een aantal eisen voldoen volgens de politie en de wapenwet. Ten eerste moet de wapenkluis voorzien zijn van een dubbelbaard sleutelslot met normering EN 1300. Of een elektronisch codeslot met een 6-cijferige code met normering EN 1300. De wapenkluizen moeten getest zijn op inbraakwerendheid en moeten minimaal de norm EN 14450 Securitylevel 1 hebben.

Daarnaast moet de wapenkluis een afsluitbaar binnenvak hebben waar de munitie apart in opgeborgen kan worden. Het binnenvak moet voorzien zijn van een apart (cilinder)slot. Het wapen mag alleen ongeladen in de kluis opgeborgen worden, vandaar dat de munitie apart moet van de wapens. Ten derde moet de wapenkluis ook verankerd kunnen worden aan de vloer en/of wand. Als de wapenkluis op de juiste manier is verankerd dan wordt deze ook goedgekeurd bij de verzekeringsmaatschappij. Volgens de eisen van de wapenwet mogen onbevoegden de code niet weten van de wapenkluis of mogen niet weten waar de kluissleutel ligt opgeborgen. Alleen degene met een wapenvergunning mag in het bezit van de code of de kluissleutel zijn. De politie voert jaarlijks een controle uit om de wapenkluizen thuis te controleren. Zorg dus dat altijd alles goed op orde is en u op de hoogte bent van alle wet- en regelgeving!

Hoe kiest u de juiste wapenkluis?wapenkluis Salerno 7 online bestellen

Welke wapenkluis het beste bij u past, hangt af van het aantal wapens dat u in bezit heeft. Dit kan variëren van 3 tot wel 10 lange geweren die u kunt opbergen in een wapenkluis. Een wapenkluis is in verhouding tot andere kluizen best licht in gewicht. Een wapenkluis voor 5 lange geweren is bijvoorbeeld mar 64 kg, dit is normaal voor een wapenkluis. Wilt u nog meer opbergen in uw wapenkluis zoals accessoires en belangrijke documenten. Dit kan perfect in het binnenvak! Benieuwd naar de wapenkluizen? Hieronder een aantal voorbeelden.

Wapenkluizen Tallin
De wapenkluizen Tallin zijn verkrijgbaar in twee modellen, voor 5 en 7 lange geweren. Beide modellen hebben een afsluitbaar binnenvak waar de munitie in opgeborgen kan worden. De wapenkluizen voldoen aan de eisen van de politie en wapenwet, zijn Europees gecertificeerd ECB-S Securitylevel 1 volgens EN 14450 en hebben een 4-zijdig sluitsysteem. Daarnaast zijn de kluizen voorzien van een dubbelbaard sleutelslot EN 1300-A en kunnen zowel aan de vloer als wand verankerd worden. Geweren van maximaal 1264 mm kunt u veilig opbergen in de wapenkluizen Tallin.

Wapenkluizen Salerno
De wapenkluizen Salerno zijn in nog meer modellen verkrijgbaar. Deze kluizen zijn namelijk geschikt voor 3, 5 en 7 lange geweren. De maximale geweerlengte is hierbij 1250 mm. Net als de andere wapenkluizen in ons assortiment voldoen deze ook aan de eisen van de wapenwet en zijn Securitylevel 1 gecertificeerd. Wapenkluizen zijn geschikt voor wapenhandelaren, sportschutters, jagers en anderen die in het bezit zijn van en vergunning.

Pistoolkluis RigaGoedkope pistoolkluis kopen
Ook de pistoolkluis Riga voldoet aan de eisen van de politie en wapenwet. Deze kluis is ideaal voor handvuurwapens en airsoftwapens. De pistoolkluis Riga is voorzien van een dubbelbaard sleutelslot EN 1300-A en heeft een afsluitbaar binnenvak voor de munitie. Volgens de wet voldoet deze kluis aan de norm EN 14450 Securitylevel 1. Deze kluis is voorbereid voor wand- en vloerverankering en wordt net als de wapenkluis Tallin geleverd inclusief verankeringsmateriaal.

Wapenkluis of pistoolkluis kopen?

Wilt u een wapenkluis of pistoolkluis kopen of heeft u vragen over de wet- en regelgeving? Neem gerust contact met ons op via de chat button of kom gezellig langs in onze showroom in Barendrecht. De wapen- en pistoolkluizen kunt u ook als extra optie laten verankeren door één van onze monteurs. Zo weet u dat de kluis goed is verankerd!

2 reacties op “Aan welke eisen moet een wapenkluis voldoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

riverty-logo
riverty-logo
contant-logo