Waar een kluis plaatsen in huis?

11 april 2022

Heeft u onlangs een kluis aangeschaft of bent u van plan een kluis aan te schaffen? Het is belangrijk om de plaats van de kluis van te voren te bepalen. Als de kluis eenmaal ergens is vastgezet en is geboord, is het zonde om de kluis weer te verplaatsen. Daarnaast is een kluis verankeren van belang. Een losstaande kluis is makkelijker om mee te nemen en op dat moment bent u helaas niet verzekerd. Een kluis onder de 1000 kg dient altijd verankerd te worden. Maar wat zijn de beste plaatsen in huis voor een kluis?

Waar een kluis plaatsen in huis?

De beste plaatsen voor een kluis in huis

De beste plek voor een kluis is natuurlijk een plek in huis waar de kluis niet zichtbaar is. De meest gekozen plaatsen in huis voor een kluis zijn: in een kledingkast, in een slaapkamer of bergkast.

De beste plaatsen bij regelmatig gebruik van een kuis:Wapen ladesafe kopen

  • In een (kleding)kast;
  • Onder het bed;
  • In de kelder;
  • In de bijkeuken;
  • In de garage.

De beste plaatsen bij weinig gebruik van een kluis:

  • Weggewerkt achter een schot;
  • Ingebouwd in de vloer;
  • Ingebouwd in de muur;
  • In de nok van het huis.

Kluis op kantoor

Heeft u een kluis op kantoor? Zorg dan dat de kluis niet in het zicht is. Het is handig om daarnaast ook een alarm te installeren met camerabeveiliging. Op de momenten dat u niet aanwezig bent kunt u toch het kantoor in de gaten houden.

Welke kluis past bij welke plaats?

Als u de kluis in een kast wegwerkt is het vaak een kleine kluis die onderin de (kleding)kast wordt geplaatst. In deze kluis kunt u bijvoorbeeld sieraden, paspoorten en contant geld opbergen. Dit kan zowel met elektronisch codeslot of sleutelslot, wat u zelf prettig vindt.

Een kluis onder het bed moet plat zijn en gemakkelijk onder het bed passen. Een ladekluis is verkrijgbaar in verschillende modellen en wordt ook als wapenkluis gebruikt. Het voordeel van een ladekluis is dat u deze verdekt op kan stellen en er toch makkelijk bij kunt.

Om de kluis in de grond of muur te kunnen verwerken heeft u een inbouwkluis nodig. Deze kluizen zijn geschikt voor het inbouwen in een zowel bestaande als nieuwe vloer. De kluizen worden vooral toegepast in nieuwbouwhuizen in een betonnen vloer. Wij raden aan om dit door een aannemer of een bouwkundige te laten doen!

Op de andere plaatsen zoals in de kelder, bijkeuken, garage en achter het schot kunt u verschillende kluizen plaatsen. Deze kluizen kunnen variëren van klein tot groot. Het ligt eraan hoe veel ruimte u heeft en wat u in de kluis wilt opbergen. Wilt u ook belangrijke documenten opbergen in de kluis? Let er dan goed op dat een A4-formaat document in de kluis past. Laat u dus goed informeren door de kluizenspecialist bij het aanschaffen van een kluis!

Kluis in huis verankerenPlaatsen en verankeren

Een kluis dient in huis altijd verankerd te worden. Tenzij u een kluis heeft van boven de 1000 kg, maar in huis komt dit niet vaak voor. Een kluis verankeren kunt u eenvoudig zelf! De verankergaten zijn vaak voorgeboord in de kluis en wordt geleverd inclusief verankeringsmateriaal. U kunt de kluis het best verankeren aan een betonnen vloer of muur. Beton is het meest geschikte materiaal daarvoor. Bevestig uw kluis niet aan een gipsmuur of ondergrond. Dit is gemakkelijker om los te krijgen. Bovendien stellen vrijwel alle verzekeraars de eis dat de kluis verankerd moet worden. Als dit niet het geval is en uw kluis of de inhoud daarvan wordt gestolen, bent u niet verzekerd.

Een kluis kopen?

Een kluis koopt u niet zomaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag met het kiezen van de juiste kluis. Onze kluizen staan ook in de showroom in Barendrecht waar u gezellig langs kunt komen! Toch een kluis online bestellen? Bekijk ons volledige aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo