Geldkluis kopen? 4 tips voor het kiezen van de juiste kluis

29 mei 2020
tips geldkluis kopen

Een geldkluis kopen is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Het besluit volgt vaak op een vervelende gebeurtenis, zoals een brand of inbraak waardoor waardevolle eigendommen verloren zijn gegaan. Met deze 4 tips kiest u voor de juiste kluis.

Welke eigendommen wilt u opbergen in de geldkluis?

De eerste vraag die u uzelf moet stellen is wat u in de kluis wilt opbergen. De waarde van de eigendommen en de benodigde bescherming verschilt namelijk als u bijvoorbeeld back-ups veilig wilt bewaren, contant geld, belangrijke documenten, erfstukken of waardevolle sieraden. Dit wordt waardeberging of verzekerde waarde genoemd. Deze maatstaf is bepalend om de inbraakwerendheid van diverse kluizen te onderscheiden. Een hogere waardeberging betekent een hogere weerstand tegen openbreken en dus een veiligere kluis. Ook de brandwerendheid is een belangrijke maatstaf van een kluis.

Hoeveel ruimte heeft u nodig?

De geldkluizen in ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, geschikt voor het bewaren van enkele documenten en uw paspoort tot dure apparatuur of complete archieven. U wilt natuurlijk dat alle spullen goed in de kluis passen, nu en in de toekomst. Bedenk dan ook hoe groot de kans is dat u in de toekomst meer opbergruimte nodig heeft. Als dit waarschijnlijk is, is het verstandig om een ruimere kluis aan te schaffen dan dat u momenteel nodig heeft. Wilt u alleen contant geld in de geldkluis bewaren? Dan heeft u aan een wat kleiner model vaak genoeg.

Welk type slot wilt u voor uw geldkluis?

Afhankelijk van hoe u de kluis gebruikt en hoeveel personen toegang tot de kluis moeten hebben, maakt u een keuze voor het type kluisslot. Met een elektronisch cijferslot heeft u de mogelijkheid om meerdere personen de toegangscode te geven. Ook hoeven er geen sleutels bewaard te worden. Bij een sleutelslot moet u goed nadenken waar u de sleutel bewaard en aan wie u een sleutel geeft. Inbrekers gaan altijd eerst op zoek naar de sleutels en kunnen deze makkelijk openmaken zonder de kluis te breken als ze deze vinden. Indien het een gecertificeerd slot betreft zijn beide typen sloten veilig.

Wat is de certificering van de kluis?

Echt goede kluizen worden uitvoering getest op inbraak- en/of brandwerendheid. In Europa wordt dit gedaan door het erkende instituut ECB-S, wat staat voor European Certification Body Systems. Een gecertificeerde kluis garandeert een bepaalde weerstand tegen braak of hoge temperaturen. Aan de binnenkant van de kluisdeur staat op het typeplaatje het certificaat vermeld.

Een geldkluis kopen? Bestel gemakkelijk online!

Heeft u nog vragen over de meest geschikte geldkluis? Dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen via de chat, e-mail of telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo