Hoe u sieraden veilig kunt opbergen: 3 mogelijke oplossingen

8 juni 2023

Juwelen zijn niet alleen kostbaar in termen van financiële waarde, maar vaak ook sentimenteel waardevol. Of het nu gaat om erfstukken, geschenken of investeringen, het is belangrijk om uw sieraden of juwelen veilig op te bergen in een kluis om ze te beschermen tegen verlies, diefstal of beschadiging. In dit artikel zullen we 3 mogelijke oplossingen bespreken voor veilig sieraden opbergen, oorbellen opbergen en kettingen opbergen.

1. Gebruik een sieraad opberger met slot

Een sieraad opberger met een slot is een klassieke en effectieve manier om uw juwelen te beschermen. Deze boxen zijn meestal voorzien van verschillende compartimenten en zachte voeringen om krassen en schade te voorkomen. Het slot zorgt ervoor dat alleen u toegang heeft tot de inhoud van de doos, waardoor de kans op diefstal wordt verminderd.

2. Sieraden opbergen in een gecertificeerde kluis

Voor extra beveiliging kunt u overwegen om een gecertificeerde kluis aan te schaffen. Of het nu gaat om erfstukken, dierbare juwelen of kostbare voorwerpen, een kluis biedt talloze voordelen die ervoor zorgen dat uw sieraden beschermd en beveiligd blijven. Een gecertificeerde kluis biedt een hoog niveau van beveiliging tegen diefstal. Deze kluizen zijn namelijk ontworpen en getest om bestand te zijn tegen inbraakpogingen. Ze zijn vaak gemaakt van dik staal en hebben geavanceerde vergrendelingsmechanismen, zoals elektronische sloten of biometrische toegangssystemen. Hierdoor kunnen uw sieraden veilig worden opgeslagen. Daarnaast zijn er ook gecertificeerde kluizen die naast inbraakwerend ook brandwerend zijn. Deze kluizen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen hoge temperaturen die kunnen optreden bij brand. Ze hebben een brandwerende constructie en isolatiemateriaal om de inhoud te beschermen tegen extreme hitte.

Ook een voordeel van een gecertificeerde kluis is dat u de inhoud van uw kluis kan laten verzekeren bij uw verzekeraar. Hoe hoger de normering, hoe meer waarde u kan verzekeren.

Europese normering ‘EN 14450’

EN 14450 klasse:Dekking contant geld:Dekking kostbaarheden:
Securitylevel 1€ 2.500€ 5.000
Securitylevel 2€ 5.000€ 9.000

Europese normering ‘EN 1143’

EN 1143 klasse:Dekking contant geld:Dekking kostbaarheden:
Euroklasse 0€ 7.000€ 14.000
Euroklasse 1€ 10.000€ 20.000
Euroklasse 2€ 25.000€ 50.000
Euroklasse 3€ 45.000€ 90.000
Euroklasse 4€ 75.000€ 150.000
Euroklasse 5€ 125.000€ 250.000
Euroklasse 6€ 250.000€ 500.000
Euroklasse 7 en hogeraltijd i.o.m. verzekeraar 

3. Gebruik verborgen compartimenten voor uw juwelen

populair mini s2

Een creatieve oplossing om bijvoorbeeld uw waardevolle oorbellen in op te bergen, is het gebruik van verborgen compartimenten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een boekenkast met een geheime lade of een nachtkastje met een onopvallend scharnierend paneel. Deze verborgen compartimenten bieden een slimme en onverwachte manier om uw juwelen te bewaren, waardoor de kans op detectie door dieven wordt verkleind.

Het veilig opbergen van uw juwelen is van groot belang om ze te beschermen tegen diefstal, verlies en beschadiging. Overweeg een sieraad opberger om bijvoorbeeld uw oorbellen en kettingen veilig te kunnen opbergen. Daarnaast kunt u ook een gecertificeerde kluis aanschaffen waarmee u de inhoud van de kluis kan laten verzekeren bij uw verzekeraar. Ook is het mogelijk om verschillende verborgen compartimenten te gebruiken om uw juwelen veilig op te bergen.

Gecertificeerde kluis kopen?

Bent u op zoek naar een kluis waarin u onder andere sieraden kan beschermen tegen diefstal? Wij beschikken over een groot assortiment gecertificeerde kluizen! Wij hebben ze in elke prijsklasse en inbraakklasse. Lees er alles over op onze pagina Inbraakwering kluizen. Of kom binnen onze openingstijden langs in onze showroom voor vrijblijvend advies van onze specialisten! U kunt natuurlijk ook een vraag onder deze blog plaatsen.

showroom Gecertifceerde kluizen van Kluizen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo