3 voordelen van een kluis in huis

4 juli 2023

De vakantieperiode breekt weer aan en dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan of veel uitstapjes maken buiten de deur. Des te belangrijker om een kluis in huis te hebben om uw waardevolle veilig spullen in op te bergen. In deze blog bespreken we de voordelen van een kluis in huis.

Voordelen kluis in huis

Zomertijd is inbreektijd

Zoals hierboven al aangegeven is het dé tijd om ons huis te verlaten en op pad te gaan voor een leuk uitstapje of een vakantie. Het is echter zo dat de zomerperiode ook de uitgelegen kans voor een inbreker is om zijn slag te slaan. Het komt namelijk veel voor dat mensen in deze tijd hun huis voor een langere periode verlaten, omdat ze bijvoorbeeld op vakantie zijn. Het is dan ook des te belangrijk om juist in deze tijd stil te staan bij de veiligheid van uw waardevolle bezittingen. Een kluis in huis kan een slimme investering zijn om uw kostbaarheden te beschermen terwijl u geniet van de zonnige dagen.

Bankkluizen worden steeds minder

De beschikbaarheid van safeloketten en bankkluizen neemt steeds meer af, aangezien steeds meer kantoren hun deuren sluiten. Het verminderde aanbod van bankkluizen en safeloketten heeft verschillende oorzaken. De opkomst van online bankieren en elektronische transacties speelt hierin dan ook een grote rol. Zo is er minder behoefte aan fysieke opslagruimte voor waardevolle documenten en kostbaarheden. Het huren van een bankkluis is bovendien steeds minder rendabel geworden. Het alternatief is dan ook om zelf een kluis aan te schaffen, waarbij u vaak al binnen één of twee jaar de kosten kunt terugverdienen. Wanneer u besluit een kluis aan te schaffen, raden wij aan om een gecertificeerde kluis te kiezen. Met een gecertificeerde kluis kunt u de inhoud van uw kluis laten verzekeren bij uw verzekeraar. Dit biedt een extra gemoedsrust en zekerheid met betrekking tot de bescherming van uw waardevolle bezittingen. Het is daarnaast ook belangrijk om de kluis op een veilige en discrete locatie te plaatsen en goed te verankeren. Onze specialisten kunnen dit ook voor u doen. Het voordeel van het hebben van een eigen kluis is de directe toegang tot uw bezittingen op elk gewenst moment. U hoeft niet langer afhankelijk te zijn van de beperkte openingstijden van een bankkantoor. Bovendien kunt u de kluis naar eigen inzicht organiseren en indelen, zodat uw waardevolle spullen geordend en gemakkelijk toegankelijk zijn.

Bankkluizen

De voordelen van een kluis in huis

1. Kluis biedt bescherming tegen inbraak

Over het algemeen leveren kluizen voldoende weerstand om het een inbreker uiterst moeilijk te maken om een kluis te openen. Zelfs als een inbreker uw woning binnendringt, zal hij moeite hebben om toegang te krijgen tot de kluis en uw kostbaarheden blijven veilig.

2. Veilig bewaren van belangrijke documenten

Tijdens de zomerperiode reizen we vaak met identiteitsbewijzen, paspoorten, verzekeringspolissen en andere belangrijke documenten. U heeft deze echter niet het gehele jaar door nodig. Het is dan ook aan te raden om deze documenten thuis veilig op te bergen in een kluis. Zo voorkomt u dat ze zoekraken, beschadigd raken door water of vuur, of in verkeerde handen vallen. Met een brandwerende kluis voor thuis beschermt u uw eigendommen optimaal tegen brand.

3. Kluis biedt gemoedsrust

Het hebben van een kluis in huis tijdens de zomerperiode geeft u gemoedsrust. U kunt met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat uw waardevolle bezittingen veilig zijn opgeborgen. Zelfs als u een dagje naar het strand gaat of een uitstapje maakt, hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke diefstal.

Advies bij het aanschaffen van een kluis?

U bent van harte welkom in onze showroom om onze kluizen te kunnen bezichtigen in onze showroom en vrijblijvend advies te krijgen met een lekkere kop koffie! U kunt gratis parkeren voor de deur. Onze specialisten staan u graag te woord. Ook is het natuurlijk mogelijk om ons te mailen, whatsappen of bellen! U kunt natuurlijk van te voren al zelf wat onderzoek doen op onze webshop Kluizen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo