Een inbouwkluis: Wat houdt dit in en wat kan er allemaal mee?

17 augustus 2023

Een inbouwkluis is een veilige opbergoplossing die is ontworpen om in muren, vloeren of meubels te worden ingebouwd. Deze kluizen zijn bedoeld om waardevolle spullen, documenten, sieraden, geld en andere belangrijke items veilig te bewaren en te beschermen tegen diefstal, brand en andere ongewenste gebeurtenissen. Inbouwkluizen zijn meestal discreet en kunnen worden gecamoufleerd achter schilderijen, in kasten, of zelfs in de vloer.

Inbouwkluis blog

Wat is een inbouwkluis en hoe werkt het?

Een inbouwkluis is, zoals de naam al doet vermoeden, een kluis die wordt ingebouwd in een bestaande structuur, zoals een muur of vloer. Deze kluizen zijn ontworpen om discreet te zijn en te integreren in het ontwerp van een kamer, waardoor ze minder opvallend zijn dan vrijstaande kluizen.

Vergeet niet dat inbouwkluizen bedoeld zijn als aanvullende beveiliging en dat het altijd verstandig is om andere veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals alarmsystemen en/of beveiligingscamera’s, om uw huis en bezittingen nog meer te beschermen.

Vloerkluis

De naam zegt het al, deze kluis is verwerkt in de vloer. Een prima oplossing wanneer u niet genoeg ruimte heeft om een staande kluis te plaatsen. Tevens is dit type nauwelijks of niet zichtbaar. Ook geeft een vloerkluis extra bescherming tegen inbraakwerendheid. Het is onmogelijk om deze kluis te stelen en super praktisch!

Muurkluis

Inbouwmuurkluis Wega 40 online kopen

Een muurkluis is net als een vloerkluis een inbouwkluis die bij voorkeur tijdens de bouw van uw woning wordt geplaatst door een aannemer of een bouwkundige. Een muurkluis kan volledig in de muur worden ingemetseld, en biedt daardoor extra bescherming. Het is hierdoor vrijwel onmogelijk om uw kluis mee te nemen. Wilt u de muurkluis gebruiken voor sleutels? Speciaal hiervoor bieden wij ook inbraakwerende sleutelbuizen aan. Houd u er bij de aanschaf van een muurkluis rekening mee dat deze helaas niet brandwerend zijn.

Onderstaand een paar belangrijke punten om te overwegen bij het kopen van een inbouwkluis:

 1. Grootte en Capaciteit: Kies een kluis die groot genoeg is om al uw waardevolle spullen te herbergen, maar ook past bij de beschikbare ruimte voor inbouw.
 2. Beveiligingsniveau: Kijk naar het beveiligingsniveau van de kluis. Dit kan worden beoordeeld aan de hand van factoren zoals het type slot (dubbelbaard sleutelslot of elektronisch codeslot), de dikte van de kluiswand en de constructie ervan (certificering).
 3. Locatie: Kies een strategische locatie voor de inbouwkluis, bijvoorbeeld een plek die niet voor de hand ligt voor potentiële dieven. Het kan ook een goed idee zijn om de inbouwkluis achter een object te plaatsen om de aanwezigheid ervan te verbergen, zoals bijvoorbeeld achter een schilderij, of stopcontact.
 4. Onderhoud: Zorg ervoor dat u begrijpt hoe de kluis moet onderhouden worden. Regelmatig onderhoud kan de levensduur van de kluis verlengen en ervoor zorgen dat deze goed blijft functioneren. Bij een elektronisch codeslot raden wij aan om minimaal 1x per jaar de batterij te vervangen.
 5. Prijs: De kosten van inbouwkluizen variëren afhankelijk van het merk, de grootte, het beveiligingsniveau en andere functies. Het is belangrijk om een kluis te kiezen die past binnen uw budget zonder concessies te doen aan de kwaliteit en beveiliging.

Muurkluis kopen

Voordelen van een inbouwkluis

 • Een goed geïnstalleerde inbouwkluis is bijna onzichtbaar en kan gemakkelijk worden verborgen achter een schilderij of meubelstuk.
 • Doordat de kluis in de muur of vloer is geïntegreerd, neemt hij geen extra ruimte in beslag in de kamer.
 • Inbouwkluizen zijn moeilijker uit de muur te halen dan vrijstaande kluizen, wat ze een uitdagender doelwit maakt voor dieven.

Nadelen van een inbouwkluis

 • Een inbouwkluis dient altijd ingemetseld te worden in de muur of vloer.
 • Inbouwkluizen zijn over het algemeen kleiner dan vrijstaande kluizen, wat kan beperken tot wat erin opgeborgen kan worden
 • Afhankelijk van waar de kluis komt, kan het moeilijker zijn om erbij te komen, vooral als hij achter een zwaar meubelstuk is geplaatst.

Inbouwkluis kopen?

De kosten van inbouwkluizen variëren afhankelijk van het merk, de grootte, het beveiligingsniveau en andere functies. Het is belangrijk om een kluis te kiezen die past binnen uw budget zonder concessies te doen aan de kwaliteit en beveiliging. Bij Kluizen.nl bent u aan het goede adres hiervoor! Bekijk onze categorie inbouwkluizen. Of kom langs in onze kluizenshowroom voor vrijblijvend advies op maat door 1 van onze specialisten! Wanneer u een kluis bij ons koopt kunt u rekenen op top service en goede kwaliteit!

Showroom Kluizen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

riverty-logo
riverty-logo
contant-logo