Uitgelicht: RDW kluizen

17 augustus 2018

Voor wie zijn RDW kluizen 

Als je een garagebedrijf hebt of autohandelaar bent ben je verplicht tot het hebben van een kluis die voldoet aan de RDW eisen. Per januari 2014 zijn deze eisen veranderd die het RDW stelt aan bedrijven met een bevoegdheid Online Registratie Export Handelaren (OREH) en de erkenning Export Dienstverlening (ED). Volgens deze eisen moeten die bedrijven in het bezit zijn van een inbraakwerende kluis om blanco kentekenbewijzen deel II in op te slaan.

De RDW schrijft een kluis voor die geschikt is voor ordelijke opslag van A4 documenten (wilsverklaringen, machtigingen en blanco tenaamstellingsbewijzen) en minimaal voldoet aan de Europese norm EN 14 450 Securitylevel 1

RDW kluis eisen

Het RDW stelt de eis dat de kluis minimaal moet voldoen aan Europese norm EN 14450 S1 Securitylevel 1. Ook moet er rekening mee gehouden worden dat de blanco kentekenbewijzen deel II in een minimaal A4 formaat kluis moet passen. 

Voorheen was de eis dat er in het bedrijfspand een afsluitbare voorziening aanwezig was. Nu is afsluitbare voorziening uiteraard een erg breed begrip. In veel gevallen werd daarom genoegen genomen met een archiefkast met een simpel sleutelslot of een lichte kluis die gemakkelijk in zijn geheel wordt meegenomen.

Welke kluizen zijn geschikt al RDW

Wij hebben een groot assortiment kluizen wat geschikt is al RDW kluis. Een kluis is RDW geschikt als het een minimale securitylevel 1 heeft en er een A4 formaat document in de kluis past. Alle kluizen die een hoger zijn gecertificeerd dan securitylevel 1 zijn dus RDW goedgekeurde kluizen. Op onze pagina inbraakwerendheid kunt u een duidelijk overzicht zien van certificeringen.

RDW kluizen Riga online bestellen

Een kluis met securitylevel herken je doordat er aan de binnenzijde van de kluisdeur een label zit met hierop aangegeven S1 of S2. Indien dit niet is aangegeven is de kluis dus niet gecertificeerd en zal de kluis niet RDW erkend zijn. 

Onderstaand een selectie RDW (digitale) kluizen

  • RDW kluizen Riga
  • Technomax keysafes GCE
  • Sleutelkluizen SC
  • De Raat keysafes XL
  • De Raat garage combi keysafe
  • Sleutelkast MBK
  • Sleutelkasten S1


Gecertificeerde sleutelkluizen online bestellen

Deze kluizen zijn te vinden in de rubriek gecertificeerde kluizen en sleutelkluizen. Bovengenoemde erkende kluizen zijn allemaal voorzien van Securitylevel 1 (EN-14450 S1) of Securitylevel 2 (EN-14450 S2). 

RDW kluis verankeren

Als de kluis de juiste normering heeft is het een noodzaak ook de kluis op de juiste manier te verankeren. Het komt voor dat inbrekers de kluis in zijn geheel meenemen en deze pas later op een andere plek gaan openbreken. Wij raden daarom ten alle tijden aan de kluis te verankeren aan de wand en/of vloer. Dit kan zijn in beton of hout. Wij leveren het verankermateriaal altijd gratis bij onze kluizen. 

Wilt u liever de kluis vakkundig laten plaatsen en verankeren, dan zit je bij Kluizen.nl aan het juiste adres! Wij hebben VCA gecertificeerde monteurs. Bekijk ons bericht plaatsen en verankeren voor alle informatie hierover.

Contact

Al onze kluizen zijn online te bestellen in onze webshop Kluizen.nl. Heeft u twijfels bij een kluis of deze nu wel of niet RDW erkend neem dan contact met ons op via de chat rechts onderin of laat een bericht achter. Ook kun je binnen onze openingstijden altijd binnen komen lopen in onze fysieke winkel. Onze medewerkers helpen u graag verder en geven vrijblijvend advies. Hier kunnen ook alle kluizen bezichtigd worden.

RDW kluizen MB Safety Barendrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo