Uitgelicht: het sleutelkastje

17 oktober 2018

Bedrijven, autohandelaren maar ook consumenten hebben vele soorten sleutels in bezit. Niks is zo vervelend als er sleutels zoek zijn of sleutels die overal in huis of op de zaak rond slingeren die je eigenlijk nauwelijks gebruikt. Een centraalpunt voor alle sleutels is de beste oplossing. Denk hierbij aan een sleutelkluis, alle sleutels overzichtelijk op 1 plek. Het is daarom erg verstandig een sleutelkastje te kopen om sleutels veilig en gestructureerd in op te bergen, maar welke soorten sleutelkluizen zijn er allemaal? Wij zetten het allemaal op een rijtje voor u.

sleutelkastje kopen

Verschillende soorten inbraakwerende sleutelkastjes

Sleutelkluizen zijn er in vele soorten en maten zoals kleine sleutelkastjes tot gecertificeerde sleutelkluizen. Een klein sleutelkastje kan al handig zijn voor thuis, zo kunnen sleutels overzichtelijk op 1 plek bewaard worden. Deze kun je bijvoorbeeld plaatsen in de meterkast dan hangt die ook nog eens uit het zicht. Wat ook vaak wordt gebruikt zijn de MasterLock sleutelkluizen. Door deze sleutelkastjes hoef je geen reserve sleutel meer te verstoppen onder de deurmat, maar ook voor de mantel- en thuiszorg is het de meest bekende toepassing. Verder zijn er ook sleutelbuizen, ook brandweerbuis genoemd, dit wordt vaak door de brandweer gebruikt om snelle en onbelemmerde toegang tot een pand te verschaffen, onnodige schade kan hierdoor worden voorkomen. Ook kan het uiteraard gebruikt worden voor thuis om contant geld of kleine waardevolle zaken in op te bergen. Maar ook voor een weerbestendige RVS sleutelkluis bent u bij ons aan het goede adres!

Weersbestendige RVS sleutelkluis

Voor zakelijk gebruik zijn vaak goede inbraakwerende sleutelkastjes of gecertificeerde sleutelkluizen een must. De indicatie waardeberging geeft aan welk bedrag verzekeraars als dekking accepteren, dit geeft ook gelijk aan hoe de inbraakwerendheid is van de sleutelkluis. Hoe zwaarder het gewicht van het sleutelkastje hoe hoger de inbraakwerendheid. Voor autobedrijven is het verplicht om minimaal securitylevel 1 als waardeberging te hebben bij een sleutelkluis.

Sleutelkastjes met elektronisch slot of met sleutelslot

Het slotwerk op een sleutelkastje bepaalt niet of de kluis veiliger is of niet. Het is wat een bedrijf of consument fijner vindt. Een sleutel(tje) opbergen of een code onthouden. Op gecertificeerde kluizen zit ook een gecertificeerd slot. Dit kan een gecertificeerd dubbelbaard sleutelslot zijn of gecertificeerd elektronisch cijferslot zijn. Dit is verplicht anders voldoet de sleutelkluis niet meer aan de certificering. In ons assortiment sleutelkluizen vindt u alle verschillende weerstandklassen.

sleutelkluis met elektronisch codeslot

Hoe veranker je een sleutelkastje

Een sleutelkluisje kan vaak alleen verankerd worden aan de muur. De kluis heeft hiervoor 2 of 4 voorgeboorde verankergaten. Het verankermateriaal kan bestaan uit schroeven met pluggen of keilbouten/houtdraadbouten. Hiermee kunt u zelf de sleutelkluis eenvoudig verankeren (vast hangen).

Wilt u liever de sleutelkluis vakkundig laten plaatsen en verankeren? Dan bent u ook bij ons aan het juiste adres. Want wij doen ook sleutelkluizen vakkundig plaatsen en verankeren aan de wand door onze VCA gecertificeerde technische monteurs. Wilt u meer informatie hierover kijk dan op onze pagina plaatsen en verankeren of neem contact op.

Kortom een sleutelkluisje kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden en is er in elke soort en maat. Heeft u een vraag? Of bent u er nog niet helemaal uit en heeft u persoonlijk advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en onze medewerkers helpen u graag verder met advies op maat. Ook bent u uiteraard welkom in onze showroom in Barendrecht.

Sleutelkastjes Barendrecht showroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo