De verschillende soorten kluizen voor privégebruik

1 juni 2018

Kostbare en waardevolle bezittingen wilt u natuurlijk goed beschermen tegen diefstal en/of brand. U zit er waarschijnlijk niet op te wachten dat een dief er met uw geld, cheques, juwelen of sleutels vandoor gaat. Ook wilt u natuurlijk niet dat u al uw belangrijke documenten of fotoalbums met emotionele waarde verliest door een alles verwoestende brand. Het is daarom zeer verstandig om een kluis te kopen waar u uw waardevolle spullen in kunt opbergen. Maar welke soorten kluizen voor privégebruik zijn er allemaal? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Inbraakwerende kluizen

Om te voorkomen dat iemand uw geld, erfstukken, waardepapieren- of documenten steelt, kunt u het best uw spullen veilig opbergen. Een inbraakwerende kluis is dan de juiste oplossing. Wij hebben een uitgebreid assortiment kluizen in verschillende maten, prijsklassen en waardeberging. De constructie van de kluis en het slotwerk bepalen de mate van inbraakwerendheid en de indicatie waardeberging. De indicatie waardeberging is een bepaald geldbedrag dat de waarde aangeeft die verzekeraars als dekking accepteren voor de berging van contant geld of kostbaarheden. Hoe hoger de inbraakwerendheid van de kluis is, hoe hoger het aangegeven bedrag zal zijn.

Inbraakwerende kluis

Brand- en inbraakwerende kluizen

De brand- en inbraakwerende kluizen zijn wat zwaardere kluizen. Ze beschermen de inhoud, zoals de naam eigenlijk al zegt, niet alleen tegen inbraak maar bieden ook, gedurende een bepaalde tijd, bescherming als er brand uitbreekt. Niet elke kluis is naast inbraakwerend ook brandwerend. Zo biedt een enkelwandige kluis bijvoorbeeld geen enkele bescherming tegen brand. Een dubbelwandige constructie daarentegen wordt vaak voorzien van brandwerend isolatiemateriaal waardoor er bij zo’n kluis al snel sprake is van (licht) brandwerende eigenschappen.

De brandwerende kluizen kunnen ingedeeld worden in twee categorieën: kluizen die papier, zoals documenten en bankbiljetten beschermen en kluizen die magnetische informatiedragers, zoals dvd’s, cd’s en tapes, beschermen. Waar media en informatiedragers al bij temperaturen rond 50 graden Celsius kapot gaan, raakt papier pas beschadigd bij een temperatuur van 170 graden Celsius. De mate van brandwerendheid van een kluis wordt gemeten door middel van een aantal tests, waarbij de kluis voor 30, 60 of 120 minuten in een oven, met hoogoplopende temperaturen, geplaatst wordt.

Brandkluis


Pistool- en wapenkluizen

Bent u in het bezit van een schietwapen? Dan bent u volgens de wapenwet verplicht om deze op te bergen in een wapenkluis of pistoolkluis. In de wapenwet staat onder andere dat een pistool- of wapenkluis aan de muur of vloer verankerd moet worden, tenzij de kluis zo zwaar is dat deze niet opgetild kan worden. Daarnaast dient u uw wapen en de munitie apart op te slaan. Dat kan door de munitie in een apart afsluitbaar binnenvak op te bergen of, wanneer u erg veel munitie heeft, een aparte kluis aan te schaffen hiervoor. Tot slot mag een wapenkluis alleen toegankelijk zijn voor de vergunninghouder.

Al onze pistool- en wapenkluizen voldoen aan de eisen van de wapenwet en worden, mits u de kluis op de juiste manier verankerd, gegarandeerd goedgekeurd. Ook zijn al onze wapenkluizen Europees gecertificeerd security level 1.

Pistoolkuis

Overige kluizen

Wilt u liever de kluis weggewerkt hebben? Ook dan kunt bij ons terecht. Wij hebben namelijk ook speciale inbouwkluizen die in de muur of vloer weggewerkt kunnen worden. Zo staat de kluis niet in de weg en is deze bovendien ook nog eens volledig verankerd. Daarnaast hebben wij ook nog documentenkoffers waarin u uw waardevolle documenten in datadragers veilig kunt opbergen.

Kortom, wij hebben een uitgebreid assortiment kluizen voor privégebruik. Heeft u een vraag? Of bent u er nog niet helemaal uit en heeft u persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder en geven advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

riverty-logo
riverty-logo
contant-logo