Wapenkluis aanschaffen; hier moet u op letten

31 maart 2021

Jagers, sportschutters en wapenhandelaren zijn in het bezit van wapens, hiervoor dient u wel toestemming te hebben om vuurwapens in huis te hebben. Indien u een schietwapen heeft, dient u deze volgens de wapenwet op te bergen in een wapenkluis. Deze pistoolkluis of geweerkast dient wel altijd te worden verankerd aan de muur en/of vloer, tenzij de wapenkluis het gewicht heeft van 1000 kg of meer.

Munitie opbergen in afsluitbaar binnenvak

Wapens en munitie 

Wapens en munitie moeten altijd gescheiden én afgesloten van elkaar worden opgeborgen. Dit wordt in de praktijk gerealiseerd door een afsluitbaar binnenvak in de wapenkluis waarin munitie (patronen) kan worden opgeborgen. Hier kunnen ook 2 aparte kluizen voor gebruikt worden.

Eisen van de Wapenwet

Als een deugdelijke bergplaats voor wapens en/of munitie wordt uitsluitend een speciaal voor de opslag van wapens vervaardigde wapenkast/wapenkluis of een andere kluis die qua uitvoering en inbraakwerendheid daarmee kan worden gelijkgesteld. Een kluis dient te worden verankerd in de vloer of de muur van het gebouw tenzij de kluis van een dusdanig gewicht is dat het zo goed als uitgesloten is dat de kluis bij een inbraak kan worden meegenomen. Bron: rijksoverheid.nl

Er is momenteel geen sprake van mogelijke verandering van deze eisen. Niemand kan uitsluiten dat dit veranderd in de toekomst, wij houden nauwlettend mogelijke wijzigingen in de gaten, zodat onze producten altijd zullen voldoen aan de eisen.

Certificering Europese Normering EN 14450

Met een Europees gecertificeerde wapenkluis bent u zeker van een onafhankelijk geteste én gecertificeerde kluis die voldoet aan de hoogste norm op het gebied van privékluizen. Al onze wapen- en pistoolkluizen voldoen buiten de eisen van de wapenwet ook aan de Euronorm 14450. Dit wil zeggen dat ze een geteste inbraakwerendheid hebben die aan de verzekeraar voldoet.

Label gecertificeerde kluis

Wapenkluis en pistoolkluis

Wapenkluizen zijn er in verschillende maten. Zo zijn er wapenkluizen geschikt voor 5 wapenhouders maar ook voor 10 wapenhouders. Kluizen.nl heeft ook een wapenkluis ontworpen voor in een hoek. In het Tallin hoekmodel kunnen 6 wapens worden opgeborgen.

De pistoolkluis is geschikt voor handvuurwapens en airsoftwapens. 

Wilt u extra munitie opbergen, dan is het ook een mogelijkheid om de Riga mini kluis bovenop een wapenkluis Tallin te plaatsen. De Riga mini kluis kan bovenop de Tallin wapenkluis worden geplaatst en ook verankerd worden aan de muur. Zie hieronder een voorbeeld van de wapenkluis Tallin 5 met de Riga mini. 

Tallin + Riga mini

Al onze wapen- en pistoolkluizen zijn mooi donker antraciet van kleur en standaard voorbereid voor wand- en vloerverankering en worden altijd geleverd met verankermateriaal.

Gecertificeerde wapenkluizen Tallin

Tips verankering wapen- en pistoolkluis 

Let op! Verankeren kan alleen in een draagmuur of stevige vloer. Vergeet niet bij een vloer een leiding zoeker te gebruiken. Zo voorkomt u dat u iets raakt tijden het boren.

Tip: Vergeet niet eventuele plinten weg te halen bij verankering in de muur. Als u dit niet doet is er namelijk een mogelijkheid dat er gemakkelijk een koevoet achter de kluis gezet kan worden en deze dus losgewrikt kan worden. Bekijk onze instructie video kluis verankeren om te bekijken hoe u dit kunt doen. 

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kluis te laten plaatsen en verankeren door ons. Hiervoor kunt u eenvoudig de bezorgoptie plaatsen en verankeren kiezen bij het product. 

Advies

Als u een wapenkluis of pistoolkluis wilt kopen dan heeft u in principe 2 mogelijkheden:

  • Een wapenkluis en pistoolkluis die voldoet aan de eisen van de wapenwet
  • Een wapenkluis en pistoolkluis die voldoet aan de eisen van de wapenwet en Europees gecertificeerd is

Wij raden altijd aan een deugdelijke gecertificeerde kluis te kopen met goede inbraakwerende eigenschappen. Hiermee bent u verzekerd van een goede wapenkluis die uitstekende bescherming biedt tegen ontvreemding en diefstal.

Kluizen.nl verkoopt sinds 2018 alleen nog maar gecertificeerde pistool- en wapenkluizen. We merken dat de behoefte naar een gecertificeerde wapenkluis alleen maar toe neemt.

Persoonlijk advies

Heeft u toch nog wat vragen naar aanleiding van dit blog bericht? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Ook kunt u binnen onze openingstijden altijd binnen komen lopen in onze showroom. Onze medewerkers helpen u graag verder en geven u vrijblijvend advies. Ook kunt u hier alle wapenkluizen en pistoolkluizen bezichtigen. 

Showroom Kluizen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

riverty-logo
riverty-logo
contant-logo