Beveilig uw huis, koop een kluis!

29 juni 2021

De zomer begint weer en dit betekent dat iedereen weer op vakantie gaat. Vooral nu het weer langzaam kan. Of het nu in eigen land is buitenland, vergeet niet om uw spullen altijd veilig op te bergen wanneer u op vakantie gaat. Want als u op vakantie bent, betekent het helaas niet dat de inbrekers dat ook zijn. In deze blog leest u meer over het veilig opbergen van uw spullen en waarom een kluis daar geschikt voor is.

Beveilig uw kluis!

Het veilig opbergen van uw waardevolle spullen

Waar bergt u op dit moment uw waardevolle spullen op? Misschien wel tussen de sokken, onder uw bed, in uw nachtkastje of op een andere mysterieuze plek. Die plekken kennen inbrekers nu wel. Het veilig opbergen van uw spullen, met de nadruk op veilig, is in een kluis. Vooral als u dure spullen heeft van bijvoorbeeld emotionele waarde dan is een kluis daar geschikt voor. Wat kan u allemaal in een kluis opbergen? Eigenlijk alles wat u zelf wilt. U kan uw waardevolle sieraden, horloges, contant geld, paspoorten daarin opbergen. Maar ook belangrijke documenten als diploma’s, certificaten of uw favoriete foto’s die emotionele waarde hebben. Of u nou veel of weinig waardevolle spullen heeft, er is altijd wel een geschikte kluis. Kluizen verschillen namelijk in prijzen, formaat, type brandwering en certificering. U leest het al, voor ieder wat wils! 

Uw huis veilig achterlaten

Hoe laat u nou eigenlijk het huis veilig achter? Er zijn meerdere opties mogelijk om te laten blijken dat er toch iemand in de woning is waardoor er minder snel wordt ingebroken. Dit schrikt inbrekers namelijk af. Vergeet daarom niet om een lampje in bijvoorbeeld de woonkamer of eetkamer aan te laten. Daarnaast is het belangrijk dat er altijd auto’s voor de deur staan. Stem dit bijvoorbeeld af met de buren of een familielid uit de buurt. Voorkom ook een volle brievenbus, wellicht kan iemand af en toe de post weghalen of verder door de brievenbus duwen zodat de brieven niet meer uitsteken. Het is ook belangrijk dat u op voorhand alle deuren en ramen sluit en draai de deur te allen tijde op slot. Inbraken gebeuren vaak via ramen en balkons. Heeft u een ladder of iets anders in de tuin liggen waar een inbreker op kan klimmen, berg dit dan veilig op in de schuur en/of berging.

Heeft u al een buurtapp?

U kent het misschien wel, een WhatsApp groep van de buurt of de straat. Ook wel een buurtapp genoemd. Dit is een fijne manier om op de hoogte gehouden te worden wat er allemaal speelt bij u in de omgeving en in contact te blijven met de mede bewoners. Door middel van een buurtapp is iedereen in de omgeving alert en kan er laagdrempelig een melding in de groepsapp geplaatst worden wanneer er wat verdachts gebeurd. Als u natuurlijk ziet dat er bij een woning wordt ingebroken is het verstandig dat u direct het alarmnummer belt en de politie hun werk laat doen.

Een kluis voor thuis

Op onze webshop Kluizen.nl hebben wij een breed assortiment aan kluizen voor thuis. Deze kluizen zijn geschikt voor uw waardevolle sieraden, erfstukken, belangrijke documenten, camera’s, laptops of andere waardevolle spullen die u veilig op wilt bergen. Een kluis is naast veilig ook ideaal tegen brand. Veel kluizen in ons assortiment zijn al vanaf 30 minuten brandwerend voor papier. 

Een ideale kluis voor thuis is de Populair mini kluis S2. Wat de naam al aangeeft is dat het een klein kluisje is. De populair mini kluis is makkelijk te verbergen en uitermate geschikt voor uw waardevolle spullen als sieraden, horloges of contant geld. Naast dat de kluis voorzien is van een dubbelbaard sleutelslot, is de kluis ook nog eens gecertificeerd. De kluis is namelijk Europees gecertificeerd Securitylevel 2 EN 14450. Dit houdt in dat de kluis een indicatie waardeberging van € 5.000 aan contant geld of € 9.000 aan kostbaarheden heeft. 

populair mini s2 online populair mini s2

 

Als u op zoek bent naar een brandwerende kluis voor thuis is de Eurosafe Baltic een prima optie! Dit is een zowel brand- als inbraakwerende kluis en voorzien van een dubbelbaard sleutelslot. De Eurosafes Baltic zijn 30 minuten brandwerend voor papier DIN 4102 en Europees gecertificeerd Euroklasse 1 volgens EN 1143-1. Dit betekent dat de kluizen een indicatie waardeberging van € 10.000 aan contant geld of € 20.000 aan kostbaarheden hebben. De Eurosafes Baltic zijn verkrijgbaar in verschillende modellen van klein tot groot. Daarnaast zijn de Eurosafes Baltic 4 en 5 voorzien van een afsluitbaar binnenvak. 

Eurosafes Baltic kluizen

Indien de kluizen voorbereid kunnen worden voor verankering, wordt er te allen tijde gratis verankeringsmateriaal meegeleverd. De kluizen kunt u zelf eenvoudig verankeren of door één van onze monteurs. Toch een andere kluis kopen? Bekijk dan ons volledige assortiment. Heeft u verder nog vragen of wilt u de kluizen komen bezichtigen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Barendrecht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo