Gebruikte kluis kopen? Let op deze zaken

31 juli 2021

Gebruikte kluizen en antieke kluizen zijn voornamelijk kluizen die in een bedrijf of bij de consument niet meer gebruikt worden. Deze kluizen worden dan ingekocht of omgewisseld voor een nieuwe kluis naar. Dit ligt aan de behoefte van de klant. Wilt u uw persoonlijke documenten veilig opbergen maar vind u een nieuwe kluis aan de dure kant? Dan is een gebruikte kluis de geschikte oplossing! Door een gebruikte kluis te kopen profiteert u dus eigenlijk van een extra korting op een kluis die nog in goed mechanisch in orde is.

Antieke kluizen

Gebruikte kluizen

Tweedehands kluizen zijn eigenlijk in twee categorieën onder te verdelen. Namelijk gebruikte kluizen en antieke kluizen. Gebruikte kluizen of ook wel tweedehands kluizen variëren altijd overal heel erg in het aanbod. De ene dag kunnen er 20 gebruikte kluizen binnen komen terwijl de einde van de week er al weer 15 verkocht zijn. Er is veel vraag naar gebruikte kluizen. Want wie wil er nou niet een goede wapenkluis, afstortkluis of brandwerende kluis? Tegen een niet al te hoge prijs? Iedereen dus! Een gebruikte kluis kan er namelijk beschadigd uit zien maar de functionaliteiten van de kluis blijven altijd goed. Althans dat hoort. Vraag altijd goed na of de kluis ondanks de eventuele gebruikers sporen verder goed werkt en of alle sleutels nog aanwezig zijn en of de code opnieuw ingesteld kan worden. Een kluis moet u een veilig gevoel kunnen geven ondanks deze nu gebruikt is of niet. Koop dus nooit zomaar een gebruikte kluis van een consument. Vraag hierbij altijd alles na. U wilt natuurlijk achteraf geen problemen hebben met uw kluis.

Een voordeel van een gebruikte kluis is dat de prijs altijd een stuk lager ligt dan een nieuwe kluis. En aangezien een kluis altijd op een goede, niet in het zicht, plek geplaatst dient te worden maakt het dus eigenlijk niet uit of dat er beschadigingen op de kluis zitten. Zolang de kluis maar mechanisch in orde is en alles compleet is maakt de rest niet uit. Gebruikte kluizen zijn er vaak in allerlei types. Vanaf gebruikte wapenkluizen tot gebruikte afstortkluizen, maar ook gebruikte brandwerende kluizen tot tweedehands archiefkasten. Houd het aanbod dagelijks goed in de gaten om uiteindelijk de gebruikte kluis te vinden die aan uw wensen voldoet. Vaak is het ook mogelijk om bij bedrijven aan te geven wat voor gebruikte kluis u zoekt, zij nemen dan contact met u op als er een gebruikte kluis binnenkomt die aan uw eisen voldoet.

Antieke kluizen

Bij antieke kluizen ligt dit iets anders. Antieke kluizen zijn voornamelijk unieke kluizen die ook als pronkstuk aangeschaft kunnen worden. Een voordeel, of voor sommige een nadeel, is het gewicht van een antieke kluis. Dit is vaak minimaal 200 kg. Een hele klus om zo’n kluis op de juiste plek te plaatsen, maar als die eenmaal staat is die natuurlijk niet gemakkelijk meer om deze mee te nemen. Heel vroeger werden de kluizen zwaarder gebouwd, dit komt doordat ze toen veel zwaardere staal soorten gebruikte en beton als vulling. Tegenwoordig wordt dit niet meer gebruikt of mag het zelf niet meer gebruikt worden. Een groot verschil tussen een gebruikte kluis en een antieke kluis is de prijs. Een gebruikte kluis is vaak erg voordelig maar een antieke kluis is vaak erg geprijsd. Dit komt omdat er een schaars aanbod is en hierdoor is het assortiment ook niet heel wisselend. Maar ook als u een bepaald type antieke kluis zoekt kunt u dit aangeven bij een kluizen bedrijf. Zij nemen dan contact met u op als er iets binnenkomt. Een antieke kluis heeft ook vaak wat schade maar dit past ook bij de uitstraling van de kluis.

Antieke kluizen

Werkt het slot nog goed?

Als u een gebruikte kluis of antieke kluis wilt kopen raden wij aan om goed op het slotwerk van de kluis te letten zoals eerder aangegeven in de blog. Schaf alleen de kluis aan als alle sleutels aanwezig zijn en verifieerbaar zijn. Dit geldt ook voor een codeslot. Deze moeten gereset zijn en opnieuw instelbaar zijn. In de meeste gevallen worden tweedehands kluizen en antieke kluizen altijd hierop gecontroleerd voordat de kluizen te koop worden gezet. Bij een goed kluizen bedrijf worden alle gebruikte kluizen grondig op correcte werking en veiligheid gecontroleerd. Indien de kluis een sleutelslot heeft, let er dan ook goed op dat u twee sleutels bij de kluis krijgt. Het is ook vanzelfsprekend dat een tweedehands kluis met garantie wordt geleverd. Dit kan zijn met 6 maanden of 12 maanden. Net als een handleiding, deze hoort u ook te krijgen na het aanschaffen van een gebruikte of antieke kluis.

Waarom kan een kluis nog een keer gebruikt worden?

Zoals al eerder aangegeven in dit bericht zijn tweedehands kluizen te verdelen in twee categorieën; Gebruikt en Antiek. Een antieke kluis uit anno 1850 ziet er natuurlijk heel anders uit dan een gebruikt kluisje van 1 jaar oud. Zolang de scharnieren goed werken en de deur goed kan sluiten betekent dat de kluis naar toebehoren werkt. Zit er veel roest in/op de kluis dan is dit geen goed teken. Dit kan betekenen dat de kluis in een vochtige omgeving heeft gestaan en hier kras schade heeft opgelopen. Het zou hierdoor kunnen dat de inhoud van de kluis ook vochtig zou kunnen worden. Laat u daarom goed infomeren over de desbetreffende tweedehands kluis. Dit betekent niet dat kluizen met lichte krassen en gebruikerssporen niet worden verkocht, want veel kluizen zijn ondanks de krassen nog in een goede mechanische staat. Kortom doe altijd goed onderzoek en laat u goed informeren door de verkoper.

recycling

Tevens is het ook beter voor het milieu om een kluis te hergebruiken. Mocht dit toch niet het geval zijn kan een (kluizen)bedrijf ook de kluis verantwoord afvoeren en laten recyclen door een erkend bedrijf. Hiervoor kunt u ons kluis afvoeren formulier invullen.

Heeft u zelf een gebruikte kluis of antieke kluis waar u van af wilt? Dan heeft u de keuze om uw kluis aan te bieden op een marketplace of aan een (kluizen)bedrijf. Kluizen.nl heeft ook een formulier ontwikkeld zodat u gemakkelijk uw aanvraag kan indienen. Bekijk hiervoor de pagina kluis verkopen. Op deze pagina kunt u gemakkelijk uw foto’s uploaden vanaf uw mobiele telefoon en uw naam en mailadres invoeren.

Heeft u nog vragen over gebruikte kluizen of antieke kluizen dan kunt u een reactie onder dit bericht plaatsen. Bent u benieuwd naar het aanbod wat wij momenteel hebben bekijk dan onze categorie gebruikte kluizen. Onze categorie gebruikte kluizen wordt dagelijks up-to-date gehouden. Ook bent u natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Barendrecht. Hier kunt u de kluizen bekijken en direct afhalen voor een leuke afhaalkorting! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo