Contant geld thuis bewaren: 3 tips

24 februari 2022

Niet alleen vroeger, maar ook in deze tijd wordt contant geld in huis bewaard. Mensen bergen hun cash geld op allerlei verschillende plaatsen. Bijvoorbeeld in een sok, in het nachtkastje, in de koelkast, in de schoen of zelfs in de kinderkamer. Dit zijn plekken waar inbrekers of onbevoegden het contant geld zullen vinden als zij daar de tijd voor hebben. U dient contant geld dus goed en veilig op te bergen!

Waarom contant geld thuis bewaren? 

Contant geld wordt vaak in huis bewaard, omdat er per persoon een maximaal bedrag in euro’s op de spaarrekening mag hebben. In 2021 mocht u € 50.000 belastingvrij op de spaarrekening hebben en in 2022 is het verhoogd naar € 50.650 belastingvrij. Als u een fiscaal partner heeft dan mag u zelfs tot € 101.300 belastingvrij sparen. Wanneer het contante geld in huis wordt bewaard heeft de eigenaar altijd toegang tot het geld en is niet afhankelijk van een bank. Wel is het contante geld (als u het niet veilig opbergt) kwetsbaar voor diefstal en brand. Daarnaast kan men het ook prettig vinden om cash te betalen. Zo weet u wat per week of per maand wordt uitgegeven. Het is een vrije keuze om geld thuis te bewaren. De één vindt het prettiger dan de ander.

Er is een toegestane hoeveelheid aan contant geld dat u in huis mag hebben. Op de website van de belastingdienst kunt u zien tot welk bedrag contant geld wordt vrijgesteld van belasting. Alles wat daarboven is moet u aangeven bij uw jaarlijkse belastingaangifte.

Contant geld veilig opbergen

Zoals hierboven al benoemd werd zijn er talloze plekken om cash geld op te bergen. Populaire plekken zijn ook in of onder het matras, in de koelkast of vriezer, in een boek of in een kruipruimte. Maar hoe bergt u nou echt veilig uw contante geld op? Dit kan het beste in een geldkluis! Geldkluizen zijn er in een breed aanbod van inbraakwerende geldkluizen tot brandwerende geldkluizen én een combinatie daarvan.

Een goede geldkluis voor thuis

Wat is een goede geldkluis voor thuis? Een geldkluis hoeft niet groot te zijn en kan gemakkelijk op een veilige plek verankerd worden. Een goede geldkluis dient stevig en inbraakwerend te zijn. Als u liever een brandwerende geldkluis wilt, moet u erop letten dat de kluis een extra dikke wand heeft om de inhoud tegen brand te beschermen. Een geldkluis hoeft niet groot te zijn, omdat hier vaak alleen contant geld in wordt opgeborgen en wellicht wat sieraden. Hoe hoger de certificering van een kluis des te veiliger de inhoud van de kluis. Kies daarom altijd een kluis met de waardeberging die overeenkomt met het bedrag dat u aan contant geld in de kluis wilt bewaren. Hieronder een aantal voorbeelden van goede geldkluizen voor thuis.

Contant geld verzekeren

Indien u hoge (geld)waarde in de kluis wilt opbergen dan is het verstandig om de kluis te verzekeren. Wij raden aan om eerst met uw verzekeraar contact op te nemen over de waarde van de inhoud van de kluis. Zij kunnen u goed advies geven over welke (gecertificeerde) kluis u het beste kunt aanschaffen. Elke verzekeraar heeft andere regels en vergoeden de complete inhoud, andere verzekeraars raden een bepaalde normering aan zoals EN 14450 of EN 1143-1.

Populair mini kluis S2

De Populair mini kluis is een brand- én inbraakwerende kluis en voorzien van een dubbelbaard sleutelslot. Het woord mini zegt het al, het is een kleine kluis die 30 minuten brandwerend is voor papier (DIN 4102) en Securitylevel 2 gecertificeerd is volgens EN 14450. Dit houdt in dat de inhoud van de kluis verzekerd is met een indicatie waardeberging van 5.000 euro aan contant geld of 9.000 aan kostbaarheden. De Populair mini kan zowel aan de vloer als aan de wand verankerd worden.

RDW kluis Riga 1

Ook de RDW kluis Riga 1 is Securitylevel 1 gecertificeerd (EN 14450) en daarmee alleen inbraakwerend. Naast dat u in deze kluis contant geld en andere waardevolle spullen kunt opbergen, is de kluis ook geschikt voor opslag van blanco kentekenbewijzen deel ll. Dit is vaak interessant voor autogarages. De gecertificeerde kluis kan aan de wand worden verankerd.

Geldkluis kopen?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit blogbericht? Neem dan gerust contact met ons op via de chat of kom langs in onze showroom in Barendrecht. Wij geven u graag advies op maat. Wilt u liever een kluis online bestellen? Bekijk dan ons volledige assortiment. Wij leveren alle producten boven de €25,- gratis binnen Nederland en België binnen 1-2 werkdagen (indien voorradig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

riverty-logo
riverty-logo
contant-logo