Waar voldoet een veilige sleutelkluis aan?

24 mei 2022

Heeft u een sleutelkluis of wilt u een sleutelkluis kopen? Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een sleutelkluis. Bedenk eerst goed waar u de sleutelkluis voor gaat gebruiken. Ja, voor sleutels. Maar maken meerdere mensen daar gebruik van? Alleen het gezin of wilt u de sleutelkluis aanschaffen voor uw moeder zodat de thuiszorg bij calamiteiten naar binnen kan? Een veilige sleutelkluis moet namelijk aan een hoop eisen voldoen wat in elk geval weer anders kan zijn.

Een veilige sleutelkluis

Als uw sleutelkluis gemakkelijk van de muur gehaald kan worden is het geen veilige sleutelkluis. Plaats een sleutelkluis zo veel mogelijk uit het zicht. U kunt de sleutelkluis voor extra beveiliging ook nog verlijmen naast het verankeren. Bespaar niet op inbraakbeveiliging! Een veilige sleutelkluis is enorm belangrijk voor u en uw huisgenoten. Een aantal sleutelkluizen voldoen aan extra veiligheidseisen zoals een SKG keurmerk of een sleutelkluis die gecertificeerd is.  

Gecertificeerde sleutelkluis

Een gecertificeerde sleutelkluis of ook wel goedgekeurde sleutelkluis genoemd biedt meer zekerheid voor bijvoorbeeld een autobedrijf. Het bedrijf moet dan wel de sleutelkluis opgeven bij de verzekering. Een autobedrijf heeft meestal veel autosleutels in bezit waardoor de kans op inbraak hoog is. Een sleutelkluis die Securitylevel 1 EN 14450 gecertificeerd is, is al voldoende. Overleg dit wel altijd als eerst met uw verzekeraar voordat u de sleutelkluis koopt!

Sleutelkluis met code

Een sleutelkluis met code is dus de ultieme oplossing! Hiermee voorkomt u het probleem dat er veel sleutels nodig zijn of dat mensen hun sleutel vergeten of kwijtraken. In veel gevallen kunt u meerdere codes instellen bij de sleutelkluis. Het ligt aan het aantal gebruikers, maar iedereen kan dan zijn of haar eigen code instellen. Eén iemand is in het bezit van de mastercode zodat degene alles kan beheren. Een sleutelkluis met elektronisch slot maak het gebruiksgemak en de veiligheid een stuk beter. Als iemand uw code toch weet, dan kunt u de code eenvoudig wissen en een nieuwe code instellen.

SKG sleutelkluis

Een sleutelkluis met SKG keurmerk is officieel getest tegen inbraak en weerstand bij gebruik van licht gereedschap. Deze sleutelkluizen zijn gemaakt van kwalitatief staal en speciale behuizing. Ook wordt deze SKG sleutelkluis verankerd met stevig verankeringsmateriaal waardoor de kluis niet gemakkelijk van de muur getikt kan worden. Voor de maximale veiligheid van een sleutelkluis, kies dan voor een sleutelkluis met een SKG certificering.

Sleutelkluis politiekeurmerk

Veel woningen beschikken over een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Indien u geen gecertificeerde sleutelkluis heeft vervalt dit certificaat en kan de verzekering daar vervelend over doen. Check in dit geval dus altijd of uw woning beschikt over een PKVW.

Sleutelkluis thuiszorg

Sleutelkluizen worden veel gebruikt binnen de thuiszorg. Een sleutelkluis is ideaal als meerdere mensen toegang hebben tot een bepaalde woning. Bijvoorbeeld voor de mantelzorgers of thuiszorg. Voor de thuiszorg is het niet handig om al die sleutels aan hun sleutelbos te hebben. Dit zorgt voor verwarring en brengt veel risico’s met zich mee. Veel organisaties stellen de sleutelkluis als verplicht waardoor de sleutelkluizen aan steeds meer veiligheidseisen moeten voldoen met als doel het risico op inbraak te verkleinen. Het gebeurt helaas vaak dat ouderen door dit risico het slachtoffer worden. Samen zijn we verantwoordelijk voor de veiligheid van ouderen.

Sleutelkluis kopen?

Wilt u een sleutelkluis online bestellen? Bekijk dan onze uitgebreide categorie sleutelkluizen. Van inbraakwerende sleutelkluizen, gecertificeerde sleutelkluizen tot sleutelkluizen met SKG keurmerk. Als u vragen of advies nodig heeft kunt u contact met ons op nemen via de chat button of ons bellen op  0180 555 200 . Een van onze kluizenspecialisten helpt u graag met advies op maat! Ook bent u natuurlijk van harte welkom in onze fysieke winkel in Barendrecht.

Een reactie op “Waar voldoet een veilige sleutelkluis aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo