Sieraden veilig opbergen

23 november 2021

Sieraden die dagelijks worden gedragen worden vaak op een nachtkastje in de slaapkamer gelegd voordat mensen gaan slapen. Dat is begrijpelijk en gemakkelijk, maar niet veilig. Vaak bergen mensen hun sieraden alleen veilig op wanneer zij op vakantie gaan. Dit om diefstal te voorkomen en voor hun eigen gemoedsrust. Helaas worden ook overvallen gepleegd wanneer u niet op vakantie bent. Het is dus belangrijk om uw sieraden te allen tijde veilig op te bergen. Lees in deze blog meer over hoe u veilig uw sieraden kunt opbergen!

Sieraden veilig opbergen

Berg sieraden veilig op in een kluis

Uw sieraden veilig opbergen is geen gekke gedachte. Sieraden zijn de meest gewilde objecten tijdens een diefstal. Sieraden zijn niet alleen veel geld waard, maar hebben ook emotionele waarde. Veel mensen hebben geen idee wat de waarde van hun sieraden is. De waarde van sieraden kan wel oplopen tot duizenden euro’s. Sieraden en horloges staan hoog op het lijstje van dieven en nemen graag het risico om daar naar op zoek te gaan tijdens een overval. Berg uw sieraden dus veilig op achter slot en grendel, in een kluis dus.

Waarom een kluis?

Sieraden kunt u het beste veilig opbergen in een kluis. Een kluis biedt een eerste bescherming tegen inbraak en brand. De kluis kunt u plaatsen waar u maar wilt. Onder het bed, in de kledingkast of inbouwen in de muur. Het belangrijkste is dat de kluis wordt verankerd aan de vloer en/of wand. De kluis kan dan niet worden verplaatst of meegenomen worden. Wij raden altijd aan om kluizen onder de 1000 kg te verankeren. Een kluis kunt u verder indelen zoals u wilt. Wilt u legborden, een extra kistje in de kluis voor uw sieraden een elektronisch cijferslot in plaats van een dubbelbaard sleutelslot? Het kan allemaal!

Sieraden kluis

Maar welke kluis is geschikt voor sieraden? Er zijn namelijk veel verschillendesieraden kluis kluizen waaruit gekozen kan worden. Het ligt er natuurlijk aan hoe veel sieraden u heeft en hoe veel (emotionele) waarde deze sieraden hebben. Wij raden u aan om minimaal voor een gecertificeerde S1 kluis te gaan. Dit zullen verzekeraars verplichten (afhankelijk van de waarde wat u in de kluis wilt opbergen). Binnen de gecertificeerde kluizen bevinden zich enorm veel verschillende inbraakklasse. Op onze pagina Inbraakwering kunt u alles vinden over de type certificeringen en de indicatie waardeberging. Met indicatie waardeberging wordt bedoeld welke (geld)waarde en kostbaarheden de verzekeringsmaatschappijen maximaal vergoeden als er toch iets gebeurd met de inhoud van de kluis. Hoe hoger het (geld)bedrag van de indicatie waardeberging hoe hoger de inbraakwerendheid. Wees bij de investering in een kluis niet zuinig, want het gaat om kostbare spullen. Overleg dus goed met uw verzekering welk type kluis u wilt aanschaffen.

Hoe bepaalt u de waarde van sieraden?

U weet natuurlijk wat er in uw kluis ligt, maar kunt u die waarde ook zelf bepalen? De waarde van uw sieraden kunt u het beste laten bepalen door een professioneel taxateur in sieraden. Degene heeft dagelijks te maken met sieraden en kan een goede schatting maken van de waarde van uw sieraden. De waarde wordt bepaald door de combinatie van kwaliteit, kleur, gewicht en grootte. Hoe groter en zwaarder, hoe kostbaarder de sieraden zijn. Deze twee componenten hebben een grote invloed op de prijs. Houdt ook rekening met de emotionele waarde van uw sieraden. Heeft u de sieraden bijvoorbeeld geërfd of zijn sieraden gepersonaliseerd? Deze sieraden kunt u nergens opnieuw kopen wat de persoonlijke waarde van zo’n sieraad nog meer verhoogd.

Naar aanleiding van de waarde van uw sieraden kunt u de indicatie waardeberging in samen spraak met de verzekering bepalen en op zoek gaan naar een bijpassende kluis. Als u op zoek gaat naar een kluis, schroom niet om te informeren bij de desbetreffende kluizenspecialist. Een kluizenspecialist kan goed overweg met de adviezen van de verzekeraar en kan de juiste kluis voor u zoeken.

Een kluis is de ideale manier om uw sieraden aan het eind van de dag veilig op te bergen. De sieraden zijn beschermt tegen inbraak, brand en grijpgrage vingers van familie en kennissen die (toevallig) op uw slaapkamer zijn. Uw kostbaarheden liggen veilig achter slot en grendel.

Een kluis kopen voor uw sieraden

Bent u benieuwd welke gecertificeerde kluizen wij in ons assortiment hebben? Neem gerust een kijkje op onze website. Heeft u advies nodig bij de aanschaf van een kluis? U kunt dan telefonisch contact met ons opnemen, maar ook met via de chat button of e-mail. Ook bent u van harte welkom in onze fysieke winkel in Barendrecht. Hier krijgt u persoonlijk advies door een kluizenspecialist.

Een reactie op “Sieraden veilig opbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo