Tips tegen inbraak tijdens de feestdagen

16 december 2021

Oud en nieuw is een hoogtepunt voor inbrekers! Tijdens oud en nieuw en de maanden daar omheen wordt het meest ingebroken. Wintertijd is inbreektijd, doordat het in deze tijd langer donker is kunnen de dieven onherkenbaar de inbraak plegen. Naast dat het langer donker is, zijn mensen tijdens de feestdagen veel bij familie, vrienden of op vakantie. Dit maakt het nog aantrekkelijker voor inbrekers. Hieronder een aantal tips hoe u een eventuele inbraak kunt voorkomen en waar u het best uw waardevolle spullen kunt opbergen!

Tips tegen inbraak

Anti-inbraaktips

Veiligheid staat voorop en u veilig voelen in uw eigen huis is ook heel belangrijk. Wij hebben voor u een aantal anti-inbraaktips om u op weg te helpen. Wanneer u de woning verlaat is het handig om niet op sociale media te vermelden dat u weggaat of met vakantie bent. Zorg ervoor dat op verschillende tijden en plekken het huis is verlicht. U kan dit bijvoorbeeld doen met behulp van een schakelklok of wellicht kunnen buren hierbij helpen. Vertel de buren dan ook dat u weggaat of met vakantie gaat zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden en u kan informeren wanneer dat nodig is. Daarnaast kunt u ook met de buren afspreken dat er altijd een auto voor de deur of op de oprit staat. Laat bijvoorbeeld ook wat speelgoed rondslingeren in het huis of wat kopjes op tafel staan zodat er een bewoonde indruk achtergelaten wordt.

Beveilig uw huis

Wij helpen u graag met het extra beveiligen van uw huis. Hieruit volgen een aantal tips hoe u dit nog beter kunt doen. Breng een speciaal slot aan voor de inbraakgevoelige schuifpui en een zorg voor een gecertificeerde cilinder in uw deur. Ook kan een inbraakstrip extra bescherming bieden. Nog een extra tip voor een schuifpui: plaats een balkje aan de binnenkant op de rails tussen de deurpost en de schuifpui, dan kan de schuifpui niet worden opengeduwd. Zorg ook voor een goed slotwerk op uw ramen en eventuele lichtkoepels. Buitenverlichting is ook een aanrader, dit schrikt inbrekers af. Zet ladders en kliko’s weg zodat dieven daar niet op kunnen klimmen om makkelijker bij een bovenverdieping te komen. Laat daarnaast ook nooit sleutels in de binnenzijde van de deur zitten, maar berg deze veilig op in een (sleutel)kluis. Wanneer u grote hoeveelheden contant geld of waardevolle spullen in huis hebt, berg deze dan ook veilig op achter slot en grendel. Een kluis is hierbij een goede en de meest veilige optie.

Waarom een kluis?

Zoals u waarschijnlijk weet biedt een kluis bescherming tegen inbraak. Inblog inbraak dieven een kluis kunt u al uw waardevolle of emotionele spullen in opbergen. Denk hierbij aan sieraden, paspoorten, diploma’s, foto’s, harde schijven en contant geld. Plaats de kluis altijd buiten het zicht want een kluis vinden kost voor een inbreker al veel tijd. Daarnaast wordt ook altijd aangeraden een kluis te verankeren als deze onder de 1000 kg is! Want als ze alsnog de kluis vinden is het de bedoeling dat ze hem niet mee krijgen. Tevens dient er ook altijd verankerd te worden in een vloer of tegen buitenmuur (plint dient ook verwijderd te worden). Naast dat kluizen bescherming bieden tegen inbraak kunnen kluizen ook bescherming bieden tegen brand of water.

Welke kluis past bij u?

Inbraakwerende kluizen zijn op te delen in verschillende formaten, maar ook verschillende waardes die aan de kluis verbonden worden. Hierbij spreken we over de indicatie waardeberging contant geld of kostbaarheden. Allereerst wilt u natuurlijk voorkomen dat uw waardevolle spullen worden gestolen. Toch is het goed om realistisch te blijven en uw kluis daar wel voor te verzekeren in het geval van nood. De verzekeraar heeft de waarde van de inboedel van de kluis nodig om te kunnen bepalen welke klasse kluis u nodig heeft.

In de tabel hieronder worden de verschillende klasses uitgelegd. Stel u bergt uw horloge van hoge waarde € 10.000,00 dan past het best een kluis met de Europese normering EN 1143 Euroklasse 1 bij u.


Europese normering ‘EN 14450’

EN 14450 klasse:

Dekking contant geld: 

Dekking kostbaarheden: 

Securitylevel 1

€ 2.500

€ 5.000

Securitylevel 2

€ 5.000

€ 9.000


Europese normering ‘EN 1143’

EN 1143 klasse:

Dekking contant geld:

Dekking kostbaarheden:

Euroklasse 0

€ 7.000

€ 14.000

Euroklasse 1

€ 10.000

€ 20.000

Euroklasse 2

€ 25.000

€ 50.000

Euroklasse 3

€ 45.000

€ 90.000

Euroklasse 4

€ 75.000

€ 150.000

Euroklasse 5

€ 125.000

€ 250.000

Euroklasse 6

€ 250.000

€ 500.000

Euroklasse 7 en hoger

altijd i.o.m. verzekeraar

 

Kluis kopen

Bent u na het lezen van dit blogbericht benieuwd geworden naar een kluis? Kluizen.nl biedt een breed assortiment inbraakwerende kluizen aan. Wilt u meer informatie over kluizen? Neem gerust contact met ons op via de chatbutton of e-mail of kom vrijblijvend langs bij ons in de showroom in Barendrecht voor advies van onze kluizenspecialisten. Onze medewerkers helpen u graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo