Waar voldoet een goede kluis aan?

11 januari 2022

Het is verstandig om uw waardevolle spullen veilig op te bergen tegen diefstal en/of brand, het liefst achter slot en grendel op een onzichtbare plek. Dan weet u zeker dat de spullen veilig zijn én weet u ook altijd waar de spullen liggen. Alles veilig op één plek. En goede kluis kopen is zeer verstandig, maar waar voldoet een goede kluis aan? Lees hieronder meer.

Waar voldoet een goede kluis aan?

Inbraakwerende kluizen

Een inbraakwerende kluis is super belangrijk. De meeste kluizen bieden een goede eerste bescherming tegen inbraak. In een inbraakwerende kluis kunt u bijvoorbeeld waardevolle spullen zoals reservesleutels, paspoorten en belangrijke documenten opbergen. Inbraakwerende kluizen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Een goede inbraakwerende kluis voor thuis hoeft niet duur te zijn.

Gecertificeerde kluis

Onder een goede kluis kunt u ook wel een gecertificeerde kluis verstaan. Gecertificeerde kluizen voldoen aan de Europese Normeringen en bieden hiermee bescherming tegen inbraak. Wilt u waardevolle spullen van hoge waarde zoals erfstukken, sieraden, camera’s of geld opbergen in de kluis? Dan is het verstandig om een gecertificeerde kluis aan te schaffen.

Brandwerende kluis

Wilt u naast inbraak ook de kluis beschermen tegen brand? Dan is een brand-Eurosafe Lyra 1 kopen (en inbraakwerende) kluis iets voor u! Belangrijke documenten wilt u natuurlijk veilig bewaren en beschermen tegen inbraak én brand. Denk hierbij aan een externe harde schijf, diploma’s en iPads. Een brandwerende kluis biedt bescherming bij een eerste brand. Een goede brandwerende kluis kunt u herkennen aan de dubbele wanden en kluisdeur. Hoe dikker de wand van de kluis is, hoe hoger de brandwerendheid van de kluis. De kluizen kunnen brandwerend zijn vanaf 30 tot wel 120 minuten. De kluis is tot een bepaalde temperatuur vuurbestendig en dit houdt in dat de kluizen voor een bepaalde tijd brandvrij zijn. Brandwerende kluizen zijn er meestal in twee soorten. De ene kluis beschermt spullen zoals dvd’s, cd’s, tapes en harde schijven. Terwijl een andere kluis weer bescherming biedt tegen papier. Bekijk onze pagina brandwering voor alle informatie over de brandwering van kluizen.

Certificering

Onder een goede kluis kunt u ook wel een gecertificeerde kluis verstaan. Gecertificeerde kluizen voldoen aan de Europese Normeringen en bieden ook bescherming tegen inbraak. Wilt u waardevolle spullen van hoge waarde opbergen in de kluis? Dan is het verstandig om een gecertificeerde kluis te nemen, omdat deze kluis bij de verzekering opgegeven kan worden en uw kluis verzekerd is voor de waarde wat in de kluis ligt. U kunt dan een kluis kiezen die de weerstandsklasse heeft die bij u past.

Sloten

Een slot is ook wel handig op een kluis. U heeft meestal de keuze uit eenCodeslot S&G Spartan cilinderslot, een dubbelbaard sleutelslot of een elektronisch codeslot, dit zijn de type sloten die het meest gebruikt worden. Een cilinderslot is niet geschikt voor een inbraakwerende kluis, let daar dus goed op! Cilindersloten worden toegepast op sleutelkastjes en licht brandwerende kluizen. Voor de veiligheid van de kluis maakt een dubbelbaard sleutelslot of een elektronisch codeslot niets uit. Vaak is een kluis met een dubbelbaard sleutelslot goedkoper ten opzichte van een kluis met elektronisch codeslot, een voordeel dus. Een nadeel van een sleutelslot is wel dat de kluissleutels veilig opgeborgen moeten worden. Tevens is een sleutelslot veel minder gevoelig voor wisselende weersomstandigheden en daardoor erg betrouwbaar. Ook zit er verschil in gecertificeerde sloten en niet-gecertificeerde sloten. Gecertificeerde sloten zijn voorzien van een certificaat waardoor de sleutels alleen op voorvertoon van het certificaat bijgemaakt kunnen worden.

Verankering

Verankering is ook niet geheel onbelangrijk bij een kluis. Misschien wel één van de belangrijkste aspecten! Kluizen kunnen aan de vloer en/of wand verankerd worden waardoor de kluis goed vaststaat en beschermt is tegen diefstal. Indien uw kluis aangesloten zit bij de verzekering dan is het helemaal belangrijk om de kluis te verankeren, anders bent u niet verzekerd wanneer de inboedel van de kluis wordt gestolen. Wij raden aan om kluizen tot 1000 kg te verankeren. De verankeringsgaten zijn vrijwel altijd voorgeboord waardoor u zelf de kluis gemakkelijk kunt verankeren. Als u een kluis koopt bij een kluizenspecialist hebben zij ook vaak een service (tegen bijbetaling) waarbij de kluis kan worden verankerd.

Accessoires

Ook heeft een kluis enkele accessoires. Denk hierbij aan een legbord in de kluis zodat u een scheiding kunt maken tussen sieraden die bijvoorbeeld op het legbord gelegd kunnen worden en onder het legbord kunt u bijvoorbeeld de orders neerzetten. Daarnaast kunnen ook sleutelhaken bevestigd worden in de kluis, aan de binnenkant van de kluisdeur. Zelfs een lichtje in de kluis bij opening is mogelijk! In grotere documentenkluizen kunnen ook nog hangmappenframes gehangen worden en andere bijbehorende accessoires.

Kluis kopen

Bent u na het lezen van dit blogbericht benieuwd naar het aanbod van kluizen en wilt u een kluis kopen? Bekijk dan ons volledige assortiment. De kluizen voor thuis zijn gemakkelijk zelf te verankeren en worden binnen 1-2 werkdagen (indien voorradig) bij u geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo