Brandwerende archiefkasten voor zakelijk en privégebruik

29 mei 2019

Er wordt bij toepassingen voor een archiefkast snel gedacht aan een zakelijke omgeving zoals een kantoor, omdat deze kasten hier vaak gebruikt worden. Toch merken we dat brandwerende archiefkasten steeds vaker ook voor privé gebruik worden aangevraagd. Immers, wanneer er brand uitbreekt is dit een vreselijke gebeurtenis met alle gevolgen van dien. Een kantoorpand, maar ook een huis liggen vol met belangrijke documenten waarvan u niet wilt dat ze verloren gaan tijdens een brand. Dé oplossing voor het veilig opbergen van belangrijke spullen is een brandwerende archiefkast.

Archiveren

Brandwerende archiefkasten

In archiefkasten worden de belangrijkste documenten bewaard. Denk hierbij aan personeelsdossiers, contracten, privacygevoelige papieren en andere waardevolle documenten. Brandwerende archiefkasten zijn in de eerste plaats natuurlijk brandbestendig. Daarnaast zijn de kasten van Kluizen.nl inbraakbestendig en beschikken ze over een dubbelbaard sleutelslot of cilinderslot en de meest strenge veiligheidseisen. Zo bewaar je zonder zorgen een waarde van maximaal € 5000,- op een veilige plek. Waar brandwerende archiefkasten voorheen vooral door bedrijven en andere instanties werden aangevraagd, wordt er steeds vaker vanuit huis gewerkt en is er behoefte naar een veilige opbergplaats in huis. Daarom hebben we drie veel voorkomende toepassingen voor je opgesomd:

1.  Brandwerende archiefkasten voor zakelijk gebruik

Tegenwoordig is er veel mogelijk wat betreft het digitaliseren van gegevens en papierwerk, maar vanwege de administratie is het soms niet mogelijk om alles alleen digitaal te bewaren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen op kantoor deze papieren kan inzien. Daarom bestellen bedrijven vaak archiefkasten om zo alles veilig achter slot en grendel op te bergen. In dat geval wordt de inhoud van de kast alleen beschermd tegen inzage of diefstal terwijl brand vaak over het hoofd wordt gezien. Met brandwerende archiefkasten worden de waardevolle documenten beveiligd tegen diefstal én brand.

2.  Brandwerende archiefkasten op scholen

Ook op scholen is de behoefte aan archiefkasten groot. Scholen hebben te maken met veel vertrouwelijk informatie van zowel de school zelf, medewerkers als van leerlingen. Dit zorgt vaak voor veel papierwerk dat goed opgeborgen moet worden. Met een archiefkast kunnen belangrijke papieren en spullen veilig opgeruimd worden. Wanneer er een archiefkast aangeschaft moet worden, waarom dan niet kiezen voor een brandwerende versie? Hiermee worden de spullen die in de kast zijn opgeborgen grotendeels beschermd bij het uitbreken van een brand. De archiefkast zorgt dus voor een dubbele bescherming voor zowel diefstal als bij brand. Daarmee zijn dit soort kasten ideaal voor het gebruik op scholen

3.  Archiefkasten voor thuisgebruik

Ook thuis kunnen brandwerende archiefkasten van pas komen. Bijvoorbeeld voor de mensen met kantoren aan huis of iemand die soms vanuit huis werkt. Maar archiefkasten kunnen ook voor privégebruik ingezet worden.

Thuiskantoor

Als bedrijf of organisatie heb je altijd te maken met gegevens die zo belangrijk zijn dat ze goed opgeborgen moeten worden, maar een bedrijf hoeft natuurlijk niet per se in een kantoorpand gevestigd te zitten. Er zijn genoeg bedrijven die gevestigd zijn in het huis waar de eigenaar ook woont. Ook zij moeten hun papierwerk veilig opbergen en de beste manier om dit te doen is door middel van een archiefkast. Met een brandwerende archiefkast zijn de spullen die erin liggen zelfs beveiligd wanneer er brand uitbreekt.

Thuiswerken

Er zijn steeds meer mensen die bij hun baan niet alleen werken op de vestiging van het bedrijf, maar er wordt ook steeds meer vanuit huis gewerkt. Belangrijke papieren en gegevens liggen dan thuis en kunnen met een brandwerende archiefkast veilig opgeborgen worden. De kasten zijn tenslotte verkrijgbaar in diverse maten van groot naar klein. Zo beschikt het kleinste formaat brandwerende archiefkast over slechts 2 lades. De kast neemt hierdoor niet veel plek in, maar er kan wel voldoende in opgeborgen worden.

Privé gebruik

Een archiefkast voor privégebruik zal misschien niet het eerste zijn waar u aan denkt, maar wellicht dat een brandwerende archiefkast u van gedachte kan laten veranderen. Iedereen heeft wel spullen in huis, waarvan men niet wil dat het verloren gaat. Denk aan belangrijke papieren, maar vooral ook aan foto’s en fotoboeken, harde schijven en laptops. Laat de naam van ‘archiefkast’ niet afschrikken, want naast het brandwerende aspect is de kast ook functioneel wat betreft het opbergen van administratie. Privé moet de administratie ook worden bijgehouden en het liefst uit het zicht worden opgeborgen.

Meer weten?

Heeft u vragen over brandwerende archiefkasten, wilt meer informatie ontvangen of bent u geïnteresseerd in dit soort archiefkasten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook vrijblijvend langskomen in de showroom voor advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo