De voordelen van een muurkluis

30 april 2019

Een muurkluis is een inbouwkluis die vrijwel in elke muur kan worden geïnstalleerd. De deur van de kluis bevindt zich aan de voorzijde. Doordat de kluis in de muur wordt bevestigd kan deze goed worden verborgen. Hierdoor is het niet mogelijk dat de kluis wordt meegenomen. De muurkluis kan uit het zicht worden geplaatst en werkt zeer ruimtebesparend.

de voordelen van een muurkluis

Uit het zicht verwerkt

Met een muurkluis bent u niet alleen verzekerd van een veilige behuizing voor uw kostbare bezittingen, maar zorgt u er bovendien ook voor dat het eventuele indringers niet meteen duidelijk is waar de buit te halen valt. Een muurkluis kan bijvoorbeeld achter een schilderij of poster geplaatst worden. Een muurkluis valt ook minder op. Zelfs in een ruimte waar regelmatig mensen komen kan een muurkluis gemakkelijk verborgen blijven.

Verder is een muurkluis ook makkelijk toe gangbaar, omdat deze vaak op oog hoogte zit en hierdoor hoeft u dus niet te bukken met het openen en sluiten van de kluis. En daarnaast kan de inhoud makkelijker georganiseerd opgeborgen worden doordat het op ooghoogte is. Een muurkluis neemt geen ruimte in, zoals een normale kluis kost het ruimte om deze ergens in huis te plaatsen.

Inbouwkluis Tango kopen

Vertraging tegen diefstal

Muurkluizen zijn perfect als u weinig spullen van plan bent in de kluis op te bergen zoals een paar juwelen en documenten, deze kleine kluizen wegen minder, kunnen gemakkelijk en discreet worden geleverd en geïnstalleerd.

In meeste gevallen proberen inbreken de gehele kluis mee te nemen omdat het openen daarvan op plaats delict niet genoeg tijd beschikbaar is. Een inbouwkluis is vaak verankerd en kan dus vrijwel onmogelijk in zijn geheel mee te nemen, en dus moet die opengebroken worden wat veel tijd kost en de pakkans aanzienlijk vergroot. In geval van een overstroming bestaat de kans dat een muurkluis dat op hoogte geplaatst is onbeschadigd is net zoals de inhoud.

Gecertificeerde muurkluizen

Net zoals bij andere kluizen kunt u ook bij muurkluizen kiezen voor een gecertificeerde muurkluis of een niet gecertificeerde. Een gecertificeerde muurkluis heeft een inbraakwerendheid en een indicatie waardeberging. De indicatie waardeberging is de waarde (van contant geld en kostbaarheden) die verzekeringsmaatschappijen als dekking accepteren. Deze waarde is gekoppeld aan de mate van inbraakwerendheid van de kluis. Hoe hoger de indicatie waardeberging, hoe hoger de inbraakwerendheid van de kluis zal zijn. Voor Euroklasse 1 (EN 1143-1 Grade 1) kluizen.

gecertificeerde muurkluis kopen

 

Heeft u een vraag over dit blogbericht of over een van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op of stel uw vraag onder dit bericht. U kunt natuurlijk ook altijd vrijblijvend langskomen in onze showroom, waar wij u geheel vrijblijvend advies kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

riverty-logo
riverty-logo
contant-logo