Oud en nieuw niet thuis? Denk aan uw waardevolle spullen

18 december 2018

In de maanden november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woning inbraken plaats. Hierdoor is ook weer vorige maand het ‘Donkere Dagen Offensief begonnen.  Het doel van dit offensief is het tegengaan van stijgingen van inbraken, overvallen en straatroven in de wintermaanden. Gemeenten attenderen hun bewoners erop dat ze zélf acties kunnen nemen om de kans op woninginbraak te verlagen. Vooral tijdens kerst en oud en nieuw denken inbrekers aan jou. Veel mensen zijn dan weg, wees daarom extra alert!

Veilig oud en nieuw

 

Veiligheidsmaatregelen

Zelf als bewoner kun je al iets doen om de inbraakkans te verkleinen. Denk hierbij aan goede sloten op de deur om uw huis te beveiligen. Sluit namelijk altijd alle ramen en deuren, ook al is het alleen omdat u de hond uit laat of boodschappen gaat doen. Wacht niet totdat u zelf slachtoffer wordt, maar zorg voor preventief goed hang- en sluitwerk. 

Laat ook nooit uw sleutels aan de binnenkant van de deur zitten, of uw autosleutel in het zicht van het raam. Hierdoor lokt u inbrekers. Berg uw sleutels veilig op in een sleutelkastje. Bijvoorbeeld in de meterkast of gangkast. Zo heeft u niet alleen dat het uit zicht ligt, maar ook een centrale plek voor al uw sleutels.

Leg waardevolle spullen altijd uit het zicht, wan als inbrekers niks waardevols ziet liggen is de kans kleiner dat ze naar binnen komen. Een kluisje hoeft ook niet duur te zijn! Wij hebben namelijk al inbraakwerende kluizen vanaf € 63,00. Denk hierbij aan een eenvoudige kluis met sleutelslot om bijvoorbeeld een camera, IPad, sieraad en/of paspoorten in op te bergen. Als u deze kluis buiten het zicht plaatst en verankerd (middels verankermateriaal of lijm) dan is dat al een stuk veiliger dan dat het rondslingert in huis.

Wij hebben ook gecertificeerde kluizen, dit wil zeggen mocht er als nog wat met de waardevolle inhoud gebeuren kunt u dit met uw verzekeraar verhalen. Deze kluizen zijn speciaal gecertificeerd voor verzekeraars en hebben dus een hogere inbraakwerendheid dan niet gecertificeerde kluizen.

Andere maatregelen en waakzaamheid

Welke andere maatregelen ook van belang kunnen zijn is het gebruiken van tijdschakelaars en bewegingssensoren. Hiermee geeft u uw huis een bewoonde indruk.

Bent u tijdens de feestdagen weg? Licht uw buren in zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. En laat social media achterwegen. want als je met kerst of oud en nieuw een foto op facebook plaatst kan een inbreker daar misbruik van maken.

Het starten van een whatsapp groep met buren kan ook nooit kwaad. Hiermee wisselt u gratis informatie over uw buurt over bijvoorbeeld inbraak of iemand die zich verdacht gedraagt. Zo kunt u mee helpen aan een veiligere buurt en inbraken voorkomen. 

U kunt zelf ook naar de meldkamer bellen via het Burgernetnummer of bel direct 112 bij verdachte situaties. Snel alarm betekent namelijk een grotere kans om inbrekers te pakken.

inbrekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo