Op vakantie? Berg spullen veilig op in een kluis

27 juni 2019

De zomervakantie staat weer voor de deur, dit betekend dat er veel mensen op vakantie gaan en hier zijn insluipers op voorbereid. Om met een gerust gevoel op vakantie te gaan hebben wij voor u een aantal tips en maatregelen gemaakt om uw huis zo veilig mogelijk achter te laten. Zowel tijdens de vakantie maar deze tips zijn ook van toepassing voor de rest van het jaar.

berg uw spullen veilig op

 

Bescherming van uw persoonlijke eigendommen

Gaat u een paar dagen of zelf weken weg, dan raden wij aan om uw persoonlijke eigendommen zoals sieraden, laptops, iPads, extern harde schijfen of belangrijke documenten zoals polissen, maar ook diploma’s en foto’s veilig op te bergen in een kluis. Er zijn verschillende soorten inbraakwerende kluizen met verschillende certificeringen. Heeft u dure sieraden of contant geld dan raden wij u aan een hoge gecertificeerde kluis aan te schaffen en het hierin in op te bergen. Op onze pagina inbraakwering kunt u precies zien hoe hoog een type kluis verzekerd is. Niet alleen dure eigendommen maar ook emotionele spullen kunt u beter veilig opbergen in een kluis dan los in huis te laten slingeren.

Veranker ook altijd uw kluis zodat deze vast staat aan een muur en/of vloer. Het kost dan inbrekers de tijd. Ze kunnen dan niet makkelijk de kluis meenemen om vervolgens ergens anders de kluis te openen. Ook de kluis op een goede, niet zichtbare plek vast zetten is van hoog belang. Ergens in een kast of achter een muurtje zodat deze niet direct in het zicht is als er iemand in de desbetreffende kamer stat. De kluis dient wel altijd in een buitenmuur verankerd te worden en niet aan een tussenmuurtje, want zo kan alsnog de kluis worden meegenomen door het los te wrikken van zo’n muurtje.

Huis bewoond achterlaten

Eén van de belangrijkste dingen is ook om het huis bewoond achter te laten, dit zal inbrekers namelijk al afschrikken. Denk hierbij aan dat er s ’avonds een lamp brandt zowel op de beneden als boven verdieping. Maar ook is een bewegingssensor buiten geen overbodige. Voorkom ook een volle brievenbus. Hierdoor is direct te zien dat er iemand al een tijdje niet thuis is. Zorg dat buren of familie/vrienden de post goed naar binnen duwen zodat ze er niet uit de brievenbus meer steekt.

Staan er normaal gesproken een aantal auto’s voor de deur? Zorg dan ook dat er nu een auto voor de deur blijft staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een auto van de buren. Vergeet ook niet om altijd al uw deuren en ramen te sluiten als u er niet bent en draai altijd de deur op slot. Vaak wordt dit vergeten en voor een inbreker is dit een kans. Staat er een grote struik voor de deur, snoei deze dan ook zodat dit niet het zicht van de deur belemmert.

Preventie maatregelen

Inbraken gebeuren ook vaak via hoge ramen en balkons. Zorg dus dat u geen ladder in uw tuin heeft liggen of tuinmeubels die inbrekers kunnen gebruiken om ergens bij te komen. Zet uw meubels vast met een ketting zodat deze niet verplaats kunnen worden.

Anti inbraak strips zijn ook van groot belang. Vooral houten kozijnen zijn gemakkelijk te forceren. Door het plaatsen van deze strips kan er worden voorkomen dat er een schroevendraaier of breekijzer tussen wordt gezet. Een goed hang- en sluitwerk plaatsen voor de deur is ook zeker geen overbodige luxe. Verouderde sloten kunnen namelijk vrij makkelijk opengebroken worden.
En zoals al eerder aangeven in dit artikel is het ook een must om waardevolle spullen niet in het zicht te laten staan, want ook dit is een grote lokker voor inbrekers. Bekijk op onze webshop de mogelijkheden. Wij hebben een ruim assortiment in inbraakwerende kluizen.

Van buurtpreventie wordt ook steeds meer gebruik gemaakt. Heeft u dit nog niet? Maak dan een groepsapp aan met buurtgenoten en spreek af om elkaars woning in de gaten te houden. Als hiervan gebruik wordt gemaakt kunnen er ook vaak borden in de wijk worden opgehangen. Dit blijkt inbrekers enorm af te schrikken. De voorwaarde is wel dat er duidelijk aangegeven moet worden dat er goede sociale controle plaatsvindt in de wijk. Op de landelijke buurtpreventie website kunt u meer informatie vinden en signalering bestellen voor uw buurt. En als laatste willen wij u meegeven dat u oppast met wat u op social media plaatst, dit kan namelijk ook verleidelijk voor inbrekers zijn..

 

buurtpreventie Barendrecht

 

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of komt u er niet helemaal uit met het uitzoeken van een kluis wat bij uw situatie past? Neem dan contact met ons op of kom vrijblijvend langs in onze showroom voor advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo