Sleutelkastje met code kopen? Zo kiest u de juiste kluis uit

31 juli 2019

Om te voorkomen dat iemand er met uw sleutels vandoor gaat, kunt u uw sleutels het beste goed opbergen. Een sleutelkastje met code is dan de juiste oplossing. Zo kunt u uw sleutels geordend opbergen zonder dat u de sleutel van het kluisje ook nog ergens dient op te bergen.

Sleutelkastje met code online bestellen

Waar dient een sleutelkluis met code voor?

Niet alleen bedrijven, maar ook consumenten hebben vaak veel sleutels in beheer. Door een sleutelkastje met code te gebruiken, heeft u een centraal punt waar u al uw sleutels gestructureerd en veilig op kunt bergen. Zo bent u nooit meer uw sleutels kwijt!

Sleutelkluizen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. De constructie van de sleutelkluis en het slotwerk bepalen de mate van inbraakwering en de waardeberging. Hoewel elke sleutelkluis in principe inbraakwerend is, verschilt de mate van inbraakwerendheid per kluis. De wat lichtere gecertificeerde sleutelkastjes met code zijn uitermate geschikt om thuis uw sleutels in op te bergen. De zwaardere gecertificeerde kluizen met hogere weerstand zijn naast privé gebruik ook geschikt voor zakelijk gebruik en hebben een hogere indicatie waardeberging. In ons assortiment vindt u gecertificeerde sleutelkluizen in alle weerstandsklassen.

De waardeberging is een bepaald geldbedrag dat de waarde aangeeft die verzekeraars als dekking accepteren voor de berging van contant geld of kostbaarheden. Hoe hoger de inbraakwerendheid van de kluis, hoe hoger het aangegeven bedrag zal zijn.

De voordelen van een sleutelkastje met code

Een sleutelkastje met code brengt verschillende gemakken met zich mee. U hoeft geen sleutel op te bergen en meerdere mensen beschikken over de cijfercombinatie van het sleutelkastje.

Gecertificeerde sloten (EN 1300 gecertificeerde sloten) beschikken over een mastercode, gebruikerscodes en een instelbare openingsvertraging. Dit houdt in dat de gebruiker een minimale tijd moet wachten na het intoetsen van de code voordat de kluis daadwerkelijk geopend kan worden. 

Sleutelkastje met code kopen

Nadelen van een sleutelkastje met code

Een sleutelkastje met code kan ook zijn nadelen hebben. Het komt af en toe voor dat gebruikers het lastig vinden om een pincode te kiezen en deze dan vergeten. Wanneer er geen noodsleutel optie is of master resetcode, betekend dit simpelweg dat de kluis niet meer op de normale manier te openen is en er een expert aan de pas zal moeten komen om de kluis te openen. Bij een gecertificeerd codeslot is dit niet het geval. Hier is altijd wel een master reset code  aanwezig.

Heeft u vragen of advies nodig over dit bericht? Of wilt u meer weten over onze eigen sleutelkastjes met code? Kijk dan in onze categorie sleutelkastjes met code of sleutelkluizen of neem dan contact met ons op. Dat kan door te bellen naar +31 (0) 180 555 200 of door gebruik te maken van onze live chat. Onze medewerkers beantwoorden al uw vragen. U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan onze showroom voor vrijblijvend advies! Een afspraak maken is niet nodig.

Showroom MB Safety Barendrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo