Top 3 brandwerende kluizen voor thuis

30 augustus 2019

Bij een kluis wordt vaak gedacht aan zakelijk gebruik, maar dit hoeft niet. In huis heeft u waarschijnlijk ook veel waardevolle bezittingen die u liever niet verloren ziet gaan met een brand. Er zijn vele opties voor brandwerende kluizen, maar welke moet u kiezen? Daarom zetten wij de beste brandwerende kluizen voor thuis op een rijtje.

top 3 brandwerende kluizen voor thuis

Een kluis voor thuis

Bij een brandwerende kluis voor thuis moet u sneller rekening houden met het formaat, de inhoud en de prijs van een kluis. Het is geheel afhankelijk wat u wilt opbergen in de kluis welk formaat het beste bij uw wensen aansluit. Wilt u alleen sieraden of andere kleine spulletjes opbergen dan heeft u in principe een mindere grote kluis nodig dan wanneer u graag meerdere fotoboeken met persoonlijke herinneringen wilt opbergen. Goed om te weten is dat de prijs stijgt met de grootte van de kluis. Daarom is het belangrijk dat u van te voren bedenkt wat u in de kluis wilt opbergen, zodat de kluis voldoende inhoud heeft.

In ons rijtje brandwerende kluizen voor thuis bespreken we drie verschillende merken. In alle gevallen kiezen we voor het kleinste formaat kluis. Vindt u de aangegeven kluizen aan kleine kant en wilt u liever een iets grotere kluis? Dat kan. Deze drie soorten kluizen zijn namelijk alle drie in een groter formaat verkrijgbaar.

1. Populair mini kluis S2

De Populair mini S2 kluis is de kleinste versie uit de Populair serie. De buitenmaten van deze kluis zijn (H) 250 x (B) 350 x (D) 360 mm en de binnenmaten zijn (H) 165 x (B) 270 x (D) 250 mm. Dankzij deze afmetingen is de kluis zeer geschikt voor thuisgebruik om belangrijke documenten, sieraden en andere kleine spullen in op te bergen. De Populair is Europees gecertificeerd Securitylevel 2 (EN 14450-S2) en 30 minuten brandwerend voor papier (DIN 4102). De populair kluizen zijn enorm populair en zijn de meest bestelde kluizen voor in huis en behoort hierdoor in onze top 3!

populair mini s2

2. Brandwerende kluis Saturnus S2-240

De brandwerende kluis Saturnus S2-40 behoort tot de brandwerende kluizen Saturnus serie. De brandwerende kluis Saturnus S2-240 is 60 minuten brandwerend volgens LFS 60P EN 15659 Europees gecertificeerd Securitylevel 2 (EN 11143-1) en ECB-S gecertificeerd. Tevens is het de middelste model uit deze serie met buitenafmetingen van (H) 490 x (H) 480 x (D) 460 mm. De binnenmaten zijn (H) 330 x (B)  332 x (D) 300 mm. Daarmee is deze geschikt voor het opbergen van bijvoorbeeld mappen en sieraden.

Kluis Saturnus S2-240

3. Habeco Euro 1-60 basic

De Habeco Euro 1-60 basic is een zwaar inbraakwerende kluis, gecertificeerd Euro/CEN klasse 1 (EN 1143-1) en is 60 minuten brandwerend voor papier (NT Fire 017-60P). Deze kluis is het middelste formaat uit de serie Habeco Euro 1 basic kluizen. De buitenmaten van deze kluis zijn (H) 770 x (B) 565 x (D) 540 mm en de binnenmaten zijn (H) 600 x (B) 390 x (D) 330 mm. Deze kluis is zeer geschikt voor het opbergen van belangrijke documentatie, sieraden en geld. 

Gecertificeerde kluis Habeco 1-60 basic online

  Meer weten over brandwerende kluizen voor thuis?

  Wilt u graag meer informatie ontvangen over brandwerende kluizen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in. Hier staan mijn collega’s graag voor u klaar voor advies op maat. Wij helpen u graag verder met uw keuze voor een kluis voor thuis.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Volg ons op social media

  Betaalmogelijkheden

  riverty-logo
  riverty-logo