Waar kan een afstortkluis voor dienen?

6 februari 2023

Misschien heeft u weleens gehoord van een afstortkluis. Ze hebben een bepaalde functie en zijn dan ook onmisbaar in sommige situaties. In deze blog leest u meer over de afstortkluis en welke voordelen deze biedt.

Blog - Waar kan een afstortkluis voor dienen? MB Safety

Tegenwoordig gaan we richting een maatschappij waar bedrijven streven naar een PIN-only cultuur. Contant geld wordt in dit geval overbodig voor deze bedrijven. Toch zijn er nog genoeg bedrijven die wel gebruik maken van contant geld. Voor deze bedrijven is het dan des te belangrijk om dit geld veilig op te bergen tegen mogelijke diefstal. Voornamelijk in de detailhandel is een afstortkluis onmisbaar.

Wat is een afstortkluis?

Een afstortkluis, ook wel een afroomkluis genoemd, is een kluis waarin op een veilige manier contant geld afgeroomd kan worden. Ook is de kluis geschikt om sealbags, enveloppen en kassa cassettes in op te slaan. Dit zorgt ervoor dat er geen grote hoeveelheden geld of andere waardevolle spullen in de kassa blijven liggen.

Afstortkluizen zijn er in verschillende soorten maten. Voorheen werden er alleen grote afstortkluizen gemaakt, maar tegenwoordig worden er ook kleinere en compactere maten ontwikkeld. Ook op kleinere ruimtes is het nu geschikt om een afstortkluis neer te kunnen zetten.

Welke afstortkluizen zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten afstortkluizen.

1. Afstortkluis met een gleuf
Om snel los briefgeld of een enveloppe te kunnen afstorten, is een gleuf ideaal. Je kan het namelijk direct in de afstortkluis deponeren zonder dat je nog een extra handeling moet verrichten. Deze afstortkluizen zijn er in veel verschillende maten. Zo heb je ze al in een klein formaat, die je onder de toonbank of kassa kan bevestigen. Of iets groter die je op de grond kan bevestigen en waar je tevens ook ruimte hebt om belangrijke documenten in op te slaan. Bij deze afstortkluis zit de gleuf aan de zijkant.

Afstortkluis met gleuf

2. Afstortkluis met afstortlade
De tweede variant van een afstortkluis is die met een afstortlade. Deze lade bevindt zich aan de voorkant van de kluis. Deze kan geopend worden door aan de hendel te trekken. Door het gebruik van een afstortkluis met afstortlade kunnen er grotere pakketten worden afgeroomd. Door het sluitmechanisme is het daarnaast niet mogelijk om vanaf de lade de inhoud van de kluis te pakken.

Afstortkluis met lade

Gecertificeerde afstortkluizen

De mini kluis is door zijn maten makkelijk te verbergen, maar is tevens ook licht van gewicht. Daarom raden wij dan ook aan om uw kluis altijd te verankeren. Op deze manier zorgt u ervoor dat het een stuk moeilijker wordt om uw kluis mee te laten nemen. De mini kluizen zijn dan ook voorbereid voor vloer- en wandverankering. Wilt u meer weten, lees dan onze blog over het verankeren van uw kluis.

Kluis met afstortklade

Meer informatie

Bent u op zoek naar een afstortkluis, maar weet u niet precies welke geschikt is voor u? U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs voor het opvragen van advies. Wij denken graag met u mee. Ook in onze showroom is het brede assortiment van afstortkluizen te bekijken. U kunt altijd zonder afspraak binnen onze openingstijden langskomen. Onze adviseurs staan altijd klaar om u te voorzien van de juiste adviezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo