Welke elektronische kluizen zijn er?

30 september 2021

Een kluis kan op verschillende manieren worden beveiligd. De meest gangbare sloten van een kluis zijn de elektronische cijfersloten/codesloten of een sleutelslot. In dit geval gaan we dieper in op de elektronische kluizen en de voordelen daarvan. Daarnaast worden ook de type elektronische codesloten beschreven in dit blogbericht. Bent u hier benieuwd naar? Lees dan verder!

elektronische kluis kopen

Voordelen van een elektronische kluis

Een kluis met elektronisch slot kopen heeft verschillende voordelen ten opzichte van een kluis met sleutelslot. Uiteindelijk is een codeslot even veilig als een sleutelslot. Door de verschillende type kluizen is er voor ieder wat wils. Hieronder worden een aantal voordelen benoemd van een elektronisch codeslot.

Geen risico om de kluissleutel kwijt te raken

Raakt u snel sleutels kwijt? Dan is een kluis met elektronisch slot op uw lijf geschreven! Deze kluizen worden bediend door middel van een cijfercode. Het enige probleem nu is dat u wel de code moet onthouden. Ook hier zijn oplossingen voor; ergens opschrijven. Er hoeven bijvoorbeeld ook geen extra sleutels bij gemaakt te worden bij een elektronisch slot. Iedereen kan zijn/haar eigen code invoeren waar hieronder meer over wordt verteld.

Meerdere codes

Daarnaast kunt u bij een kluis met elektronisch slot meerdere codes installeren. Dit kan variëren tot wel 10 gebruikerscodes. Op zakelijk gebied is dit heel handig, want elke medewerker kan zijn/haar eigen code beheren. Ook op privé gebied kan dit handig zijn. Elk familielid een eigen code. Wanneer (per ongeluk) een foutieve code wordt ingetoetst schiet het elektronische slot in een blokkering en kan de kluis tot een uur niet geopend worden. Dit is ter extra bescherming en maakt de kluis extra inbraakwerend. Bij een aantal elektronische codesloten kunt u zelfs terugzien wie wanneer de kluis heeft geopend. De elektronische codesloten van Sargent and Greenleaf hebben bijvoorbeeld deze eigenschap.

Master resetcode of noodsleutel

De Master resetcode is vaak in het bezit van één iemand die ook alle gebruikerscodes van de kluis beheert. Met de Master resetcode kan de kluis worden reset en kan de kluisdeur te allen tijde geopend worden. Denk er van te voren dus goed over na wie deze code in zijn of haar bezit krijgt! Heeft u een kluis waarvan de batterijen van het elektronische slot aan de binnenkant vervangen moeten worden? Dan kunt u met behulp van de noodsleutel de kluis openen en de batterijen vervangen. Let dus goed op wanneer u een kluis geleverd krijgt met een inwendig elektronisch cijferslot dat er altijd noodsleutel(s) bij worden geleverd.

Indien u geen Master resetcode of noodsleutel meer heeft is er nog één manier en dat is contact opnemen met een specialist op het gebied van kluizen openen. Wellicht dat de specialist de kluis moet controleren en de kluis open moet breken. Uw spullen zullen vrijwel altijd zonder beschadigingen uit de kluis komen.

Soorten elektronische sloten

U zal misschien wel denken een elektronisch slot is toch een elektronisch slot? Maar nee, ook hier zit weer verschil in. Wat hierboven al beschreven werd is het verschil tussen het inwendige- en uitwendige codeslot. Een elektronische kluis met het elektronische codeslot aan de buitenkant heeft vaak net weer wat meer opties dan een kluis met het elektronische slot aan de binnenkant. Daarnaast zijn er elektronische kluizen met een bluetooth functie. Deze kluizen worden geopend door middel van een app die op uw smartphone geïnstalleerd kan worden. Dit betekent dat u de kluis met uw smartphone kunt bedienen en openen.

Wat als de batterij leeg is?

elektronische kluis kopenWanneer de batterijen aan de binnenkant van de kluisdeur vervangen moeten worden dan wordt er altijd een noodsleutel bij de kluis geleverd. Het elektronische slot van wordt vrijwel altijd gevoed met een batterij. Dit kan zijn met bijvoorbeeld een 9-VOLT batterij of AA batterijen. Een 9-VOLT batterij kan wel twee jaar mee gaan, maar ook deze batterij kan wel eens op raken. Dus wat te doen als de batterij leeg is? Allereerst geeft de kluis ruim op tijd aan wanneer de batterij zwak is en bijna leeg. Op dat moment kunt u de batterij vervangen bij de ene kluis aan de buitenkant van de kluis (in het slot) en als dit niet het geval is kunt u de batterij vervangen door middel van de noodsleutel. We raden aan om één keer per jaar de batterij te verwisselen.

Elektronische kluis kopen

Een elektronische kluis kopen wekt vaak veel vragen op. Zijn er na het lezen van deze blog nog vragen of wilt u meer informatie over een elektronische kluis? Neem dan contact met ons op of kom vrijblijvend langs in onze showroom in Barendrecht! Wilt u alvast een kijkje nemen in ons brede assortiment in elektronische kluizen? Bekijk dan onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden

billie-logo
contant-logo