De voordelen van een vloerkluis

23 november 2022

Er zijn veel verschillende soorten kluizen. De meest bekende zijn de normale kluizen die u al dan wel of niet in het zicht plaatst. Naast deze kluizen bestaan er ook kluizen die erg onopvallend zijn. Zo bestaan er muurkluizen en vloerkluizen. Muurkluizen worden verwerkt in de muur en vloerkluizen krijgen een plaats in de vloer. Beide kluizen hebben zo zijn voordelen. De voordelen van een muurkluis leest u hier. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het gebruik van een vloerkluis? U leest het in deze blog.

Inbouwen in een vloer

De naam zegt het al, de vloerkluis is geschikt om in te bouwen in een (bestaande) vloer. Net als onze muurkluizen zijn de vloerkluizen ook inbraakwerend. Ze beschikken daarnaast over een dubbelbaard sleutelslot.

Bij het installeren van een vloerkluis is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van een leiding zoeker. Zo voorkomt u dat er iets geraakt wordt tijdens het boren.

Voordelen vloerkluis

Het aanschaffen van een vloerkluis brengt meerdere voordelen met zich mee:

  1. Veilige omgeving: Met een vloerkluis bent u verzekerd van een veilige omgeving voor uw waardevolle eigendommen. Daarnaast kunt u er vanuit gaan dat deze kluis minder snel opvalt bij indringers. Het is daarbij wel de bedoeling dat de vloerkluis onopvallend weg wordt gestopt.
    Leg bijvoorbeeld een tapijt over de ingang van de kluis heen of zet er een kastje bovenop. Zo valt de kluis helemaal niet op.
  2. Moeilijker mee te nemen: Indringers proberen vaker de gehele kluis mee te nemen in plaats van alleen de inhoud uit de kluis te halen. Dit kost namelijk teveel tijd en dat is een groot risico voor de inbreker. Bij een vloerkluis is het vrijwel niet mogelijk om in een korte tijd de kluis uit de vloer te halen.
  3. Beveiligingsplaat: De vloerkluizen zijn voorzien van een massief stalen anti-boor beveiligingsplaat aan de bovenzijde.
  4. Lange levensduur: De vloerkluizen hebben daarnaast een lange levensduur. Zo zijn ze gemaakt van stevig materiaal dat lang mee gaat.
  5. Efficiënt: Aangezien de vloerkluis in de grond wordt ingebouwd, neemt de kluis geen extra ruimte in. Dit zorgt er dan ook voor dat u de kluis vrijwel overal kwijt kan.

Nadelen vloerkluis

Er zijn echter ook enkele nadelen van een vloerkluis:

  1. Zo zijn de vloerkluizen niet heel groot en deze zijn dan ook niet geschikt voor het opslaan van grote eigendommen.
  2. Naast dat ze niet groot zijn, is het ook wat lastiger om de kluis te transporteren indien u bijvoorbeeld gaat verhuizen of de locatie van de kluis wilt veranderen. De kluis zit namelijk ingebouwd in een vloer.
  3. De vloerkluizen zijn daarnaast niet gecertificeerd, wat inhoudt dat de inhoud van uw kluis niet opgegeven kan worden bij de verzekering en hiermee verzekerd is. Het neemt echter niet weg dat het risico voor inbraak bij de vloerkluis een stuk kleiner is, dan een andere gemiddelde kluis.

Vloerkluis aanschaffen?

Bent u nu benieuwd naar hoe de kluis er in het echt uit ziet? Wij hebben de vloerkluis in onze showroom staan. Kom langs in onze showroom in Barendrecht en kom erachter of deze kluis voor u geschikt is.

De vloerkluizen zijn daarnaast bij ons uit voorraad leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media

Betaalmogelijkheden